De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Het is over en uit voor de opmerkelijke enTourage eDGe

Wouter Nijsen
23 mei 2011, 21:16
2 min leestijd
Het is over en uit voor de opmerkelijke enTourage eDGe
Entourage eDGe PressDisplay

De enTourage eDGe was een bijzonder concept waarbij een ebook-reader en Android-tablet waren verenigd in één Android-device, waardoor het nog het beste te omschrijven was als een laptop met twee schermen. Op het ebook-scherm kon je dankzij de elektronische inkt prima boeken lezen en het Android-tabletgedeelte leende zich goed voor alle andere zaken die je ook met een ‘normaal’ Android-tablet kunt doen.

Daarnaast was de eDGe geschikt voor het maken van aantekeningen in een ebook die je dan vervolgens via het tabletgedeelte kon versturen via email. De enTourage eDGe leek een ideaal device voor bijvoorbeeld scholieren die hun studie-materiaal er op kunnen lezen, maar ook aantekeningen kunnen maken of via de ingebouwde microfoon een opname kunnen maken van een college, wat dan weer aan een bepaald deel van een boek gekoppeld kan worden. De inzetbaarheid van de eDGe leek zeer divers en in theorie had het een succes kunnen worden. Helaas liep het anders, heel anders zelfs.

Lees verder na de advertentie.

Wij van Android Planet hebben de enTourage eDGe vorig jaar kunnen proberen en waren niet erg onder de indruk. Een 10 voor het idee maar een 4 voor de uitvoering. De eDGe was te zwaar, de gebruikte schermen van slechte kwaliteit, geen toegang tot de Android Market en de prijs was aan de hoge kant. De fabrikant heeft nog een opvolger, de Pocket eDGe, op de markt gebracht die kleiner en lichter was, maar het mocht allemaal niet baten. Er is nooit een software-update beschikbaar gekomen waardoor de eDGe-serie is blijven steken op Android 1.6. Dit in combinatie met de, bij introductie al, achterhaalde hardware heeft ervoor gezorgd dat het sprookje voorbij is. Zelfs een forse prijsverlaging kon het tij niet keren. Vandaag is bekend geworden dat enTourage de stekker uit de eDGe-serie heeft getrokken en dat hun eigen online boekwinkel gesloten wordt. De eDGe was een gewaagd en interessant concept maar is ironisch genoeg ten onder gegaan door een gebrek aan innovatie.

Hieronder kun je nog een keer het bijzonder optimistische filmpje zien waarmee enTourage de mogelijkheden van de eDGe liet zien:

Via: GoodEreader

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu