Het weerbericht op je Android-toestel

Wouter Nijsen
22 maart 2009, 22:51
3 min leestijd
Het weerbericht op je Android-toestel
weerbericht

Bijna nergens ter wereld is het weerbericht zo belangrijk als in Nederland. Meestal begint een gesprek er zelfs meestal mee: “Weertje hé?”. Dat weerbericht kun je natuurlijk ouderwets van Teletekst halen, of wachten op het weerbericht op de radio. Maar als Android-bezitter pak je natuurlijk je telefoon om even de weersverwachting te checken.

In de Android Market is voldoende aanbod van weerapplicaties en een paar daarvan zullen hier de revue passeren. Het is niet de  bedoeling een waardeoordeel te geven, meer een kort overzicht met de mogelijkheden van de verschillende programma’s, aangevuld met een screenshot en waar beschikbaar een demo video. Mogelijk dat dit de keuze voor een weerapplicatie iets eenvoudiger kan maken.

Lees verder na de advertentie.

Weather (Michael Bachman)

Eenvoudig weerprogramma met weergave van de huidige condities en de verwachtingen voor meerdere locaties. Behoorlijk basic weergave, maar wel snel. De locatie moet handmatig ingevoerd worden.   Er is de mogelijkheid meerdere locaties op te geven.

weather-lg-01-mediuminit_

The Weather Channel (The Weather Channel)

Deze weerapplicatie is al iets uitgebreider. Er is namelijk de mogelijkheid voor weergave van de huidige condities, de verwachting voor de huidige dag (weergegeven per uur!) en daarnaast nog de verwachting voor de komende 36 uur en 10 dagen. De locatie kun je laten bepalen met behulp van de ingebouwde GPS-ontvanger (het GSM-netwerk), of door het invoeren van een plaatsnaam. Als extra er is de mogelijkheid een video van The Weather Channel te bekijken. Enige nadeel daaraan is dat de temperaturen in de video in Fahrenheit worden weergeven. Je kunt meerdere locaties invoeren, en deze ook selecteren door de Map-optie, waarbij de locaties als blauwe pins op een kaart worden weergegeven.

twc-36-hour

iMap Weather (Weather Decision Technologies, Inc.)

Ook hier de mogelijkheid je locatie middels GPS (of GSM-netwerk)  te bepalen, of door handmatig invoeren. iMap Weather geeft minder informatie in één scherm, namelijk in eerste instantie de huidige condities van de gekozen locatie. Door het selecteren van deze gevevens wordt er een scherm met de verwachtigen getoond. De kaartopties werken helaas alleen in de VS, evenals de stormwaarschuwingen.

weather10

AccuWeather (AccuWeather.com)

Basic, overzichtelijke weergave van de huidige condities. Verwachting voor de komende drie dagen en satellietbeelden zijn te selecteren door duidelijke symbolen bovenin het scherm. De locatie kan handmatig worden opgegeven, of bepaald worden door GPS (of GSM-netwerk). De bediening werkt eenvoudig en de gehele applicatie werkt snel.

accuweather

WeatherBug (WeatherBug Mobile)

Deze weerapplicatie start met een korte weersverwachting voor de komende week, na het selecteren van een bepaalde dag verschijnt na eeen korte schuifanimatie de uitgebreide verwachting. Het scherm met de huidige condities is grafisch mooi vormgegeven met een aantal duidelijke symbolen voor temperatuur en windrichting. Uiteraard hier ook weer de keuze je locatie zelf in te voeren of via GPS/GSM te laten bepalen. Helaas is de live-camera functie in Nederland niet beschikbaar. Weatherbug ziet er goed verzorgd uit, al is de werking niet erg snel.

android-application
Categorie: Apps
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's