Het wordt niets met de Motorola Dext…

Motorola DextPC World heeft een blik geworpen op de Motorola Cliq, die bij ons als de Motorola Dext in de winkel zal liggen, maar is niet onder de indruk. Het toestel heeft een hoop innovatieve functies, maar het ontbreekt aan chemie. Motorola heeft een moeilijk jaar achter de rug en de aankondiging van de Motorola Dext heeft wel wat buzz gegenereerd, maar het toestel spreekt de verkeerde markt aan. De Cliq/Dext zal vooral sms’ende tieners bekoren en dat is niet de kapitaalkrachtige doelgroep die Motorola er weer bovenop kan helpen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Toch is het niet allemaal kommer en kwel: de Dext is Motorola’s eerste poging om een Android-toestel te maken en het is het eerste toestel met de nieuwe MotoBlug-interface. Motorola kan ervaring opdoen en leren van de feedback van de gebruikers. De integratie van contactpersonen en sociale netwerken is goed uitgevoerd en de ondersteuning voor remote wipe (op afstand wissen) is ook prima.

Maar bij de MotoBlur-interface heeft Motorola toch wat steken laten vallen: het is lastig om informatie van zoveel verschillende messaging- en sociale netwerkdiensten op een 3 inch scherm te proppen. Als browserplugin voor de desktop of laptop is het een goed idee, maar op het kleine scherm van de mobiele telefoon is het behelpen. Je krijgt als gebruiker last van information overload en kunt nauwelijks de informatie die je niet wilt zien filteren. In de toekomst zal dat verbeteren: MotoBlur zit op dit moment op versie 1.0 en het concept is goed.

Samenvattend zal de Motorola Dext geen concurrent worden voor volwassen toestellen zoals de Blackberry, HTC Touch 2 of iPhone, maar meer een speeltje voor tieners, denkt PC World.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.