Microsoft verwijdert ‘Hey Cortana’ uit Android-app
Erwin Vogelaar

Microsoft heeft de mogelijkheid om ‘Hey Cortana’ tegen de Android-versie van de assistent te zeggen verwijderd. Cortana kreeg teveel ruzie met Google Now.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Hey Cortana Android

Als je nu op een Android-toestel met de Cortana-app geïnstalleerd ‘Hey Cortana’ zegt, dan krijg je geen reactie meer terug. Microsoft heeft de functie uitgeschakeld, omdat er teveel conflicten zijn met Androids eigen stemopdrachten zoals ‘Ok Google’. Het is niet bekend wanneer Microsoft de mogelijkheid weer aan gaat zetten.

Hey Cortana Android

Gebruikers van de Cortana-app klaagden over een hoop problemen na het zeggen van ‘Hey Cortana’. De opdracht zou zelfs de microfoon volledig uitschakelen. Dit ligt waarschijnlijk aan een conflict tussen de verschillende apps.

Cortana is vergelijkbaar met Google’s spraakassistent, maar dan met minder mogelijkheden. Toch kan de assistent praktisch zijn als je al werkt met Cortana op een Windows-pc. Zo kun je met je stem allerlei opdrachten geven, zoals zoekopdrachten en het aanmaken van notities en reminders.

Cortana downloaden

Hoewel de stemactivatie dus niet meer werkt, kunnen de andere functies van de app nog wel gebruikt worden. De app is in Nederland echter nog niet via de Play Store te krijgen, maar wel op andere manieren zoals via onderstaande link.

Download Cortana Via APK Mirror

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.