“Hey Google” voor steeds meer smartphone-gebruikers beschikbaar

Thomas Haenen
18 december 2017, 14:26
1 min leestijd
“Hey Google” voor steeds meer smartphone-gebruikers beschikbaar

Google maakt het “Hey Google”-stemcommando voor steeds meer Android-gebruikers beschikbaar. Met dat dat zinnetje kun je de Google Assistant activeren op je smartphone.

Lees verder na de advertentie.

“Hey Google” op je smartphone

Hey Google smartphone

Het was altijd zo dat je Google Assistant (of Google Zoeken) op je smartphone met de term “Oké Google” moest aanspreken. Deze term klinkt niet zo natuurlijk, dus voor de Google Home werd “Hey Google” toegevoegd. Nu brengt Google die uitspraak ook naar smartphones.

Verschillende gebruikers meldden aan Android Police dat zij hun Google Assistant aan kunnen roepen met “Hey Google”. Dit merk je aan het verschijnen van een notificatie, die je verzoekt opnieuw je stem te trainen. Zodra je dit voltooid hebt, reageert je smartphone ook op “Hey Google”, net als een Google Home.

Aan de verdere werking van de stemactivatie van de Assistant verandert niets. Het hangt namelijk van je smartphone af of je de stemassistent kunt aanroepen met het scherm uit. De enige verandering is de toevoeging van een extra zin om de Assistant te activeren. De functie wordt geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers. Het kan dus zijn dat je nog even moet wachten tot jouw Google-app is bijgewerkt.

Google Assistant in Nederland

Op dit moment is de Google Assistant nog niet in het Nederlands te gebruiken. Nederlandse gebruikers kunnen de Google Assistant wel gewoon in het Engels gebruiken. Hiervoor moet de taal van je toestel worden ingesteld op Engels (VS).

Lees ook: Met deze 12 tips haal je het meeste uit Google Assistant

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home Mini
Google Home Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu