“Hey Google” rolt ook uit naar smartphones
Erwin Vogelaar

Het is nu ook op smartphones mogelijk om Google aan te roepen via “Hey Google” in plaats van enkel “Ok, Google”. Dit is toch net iets korter.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Hey Google!

Google Home is te gebruiken door “Ok, Google” of “Hey Google” te zeggen, maar op smartphones werkte vooralsnog enkel de eerste optie. Dat is niet langer het geval. Gebruikers die de nieuwste versie van de Google-app downloaden melden dat “Hey Google” nu ook werkt.

Hoewel het een hele kleine aanpassing is, voelt het zeggen van “hey” of “hé” toch een stukje minder omslachtig dan “ok”. De verbetering werd enkele dagen geleden ook al ontdekt door website XDA Developers, door de code in het apk-bestand van de Google-app te bekijken. Krijg je de update, dan word je mogelijk gevraagd om Google opnieuw te trainen met je stem.

hey google

Met “Hey Google” is Google Assistant op te roepen als de systeemtaal van je toestel op Engels staat. Gebruik je jouw toestel in het Nederlands, dan zijn de woorden ook te gebruiken om een zoekopdracht te starten in de Google-app.

Werkt “Hey Google” nog niet bij je? Dat kan kloppen. Google rolt nieuwe functies zoals deze namelijk meestal langzaam uit. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de Google-app in de Play Store downloadt.

Google Home Mini

“Hey Google” werkt al een tijdje via Google Home. Vanaf nu is ook de Home Mini te koop, een kleinere uitvoering van de slimme speaker. Zodra jij “Hey Google” of “Ok, Google” zegt, gaan de lichtjes op dit kleine apparaatje branden en kun je een vraag stellen. Bijvoorbeeld wat het weer is, of dat de assistent Netflix wil aanzetten via je Chromecast. We leggen uit hoe je de Google Home Mini in Nederland koopt en gebruikt.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.