De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Hiep hiep hoera: Android bestaat vandaag vijf jaar

Redactie
5 november 2012, 16:39
1 min leestijd
Hiep hiep hoera: Android bestaat vandaag vijf jaar

Wij van Android Planet houden van Android. Het lijkt misschien logisch, maar het mag ook wel eens gezegd worden. Daarom vieren wij vandaag een klein feestje, want Android is vandaag, op 5 november, officieel vijf jaar oud geworden. Dit komt omdat de Open Handset Alliance, het samenwerkingsverband achter Android, vandaag vijf jaar bestaat. Vorige maand vierde de T-Mobile G1, het eerste commerciële Android-toestel, zijn vierde verjaardag.

In vijf jaar tijd is Android van lelijk eendje en soms tergend mobiel besturingssysteem veranderd in een eigenwijs, interessant, mooi en heel eigen mobiel besturingssysteem dat de afgelopen jaren – samen met Windows Phone – de meeste innovatie heeft laten zien. Eén van de belangrijkste aspecten van Android is de notificiatiebalk, die sinds het begin van Android in alle software-versies wordt gehanteerd. Tweakers heeft een leuk overzicht geschreven over het proces dat Android heeft meegemaakt en hoe Android in enkele jaren meer dan 75 procent van de mobiele markt bezit en nog steeds op de tabletmarkt doorgroeit.

Lees verder na de advertentie.

Onderstaande afbeelding geeft een overzicht van de bekendste Android-versies en het uiterlijk van de betreffende software.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu