De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘High-end smartphone Sony Xperia Z vanaf januari te koop’

Redactie
30 december 2012, 17:35
1 min leestijd
‘High-end smartphone Sony Xperia Z vanaf januari te koop’

De nieuwe high-end smartphone van Sony, de Xperia Z, is vanaf januari te koop. Dat meldt de Chinese website ePrice, die beweert dat de smartphone een week na de start van de elektronicabeurs CES 2013 (8-11 januari) in de winkels ligt. Op diezelfde beurs gaat Sony de Xperia Z – die vroeger de codenaam Xperia Yuga droeg – introduceren.

De Xperia Z wordt één van de eerste smartphones met een 5 inch-scherm met een hoge resolutie van 1080 bij 1920 pixels en een pixeldichtheid van 441 pixels per inch. Ter vergelijking: de iPhone 5 en Nexus 4 hebben een pixeldensiteit van respectievelijk 326 en 320 pixels per inch. De geruchten gaan dat de Xperia Z een Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.5GHz quadcore-processor met een Adreno 320 grafische processor en 2GB werkgeheugen aan boord heeft. Daarnaast zou de smartphone over een 13 megapixelcamera en een slot voor een microSD-kaart beschikken. Het is mogelijk om 4G-netwerken met de Xperia Z te ontvangen en vanuit de doos draait de smartphone op Android 4.1.2 Jelly Bean.

Lees verder na de advertentie.

Omdat Sony de Xperia Z in januari op de markt gaat zetten, ‘verslaat’ het Japanse bedrijf grote concurrenten als Apple en Samsung die beide hun vlaggenschip waarschijnlijk in het tweede of derde kwartaal gaan uitbrengen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Sony Xperia Z
Sony Xperia Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu