Hisense brengt Chinese smartphones naar Nederland

Thomas Haenen
24 mei 2017, 11:55
2 min leestijd
Hisense brengt Chinese smartphones naar Nederland

De Chinese fabrikant Hisense gaat smartphones verkopen in Nederland. Het bedrijf brengt ook verschillende andere producten naar ons land.

Lees verder na de advertentie.

Hisense in Nederland

Hisense is vanaf volgende maand in Nederland actief. Een lokale importeur zegt eerst verschillende koelkasten uit te brengen, maar wil later dit jaar ook televisies, wasmachines én smartphones introduceren. Welke toestellen het bedrijf hier straks uitbrengt, is nog onbekend.

In China behoort Hisense tot de grootste elektronicabedrijven. De fabrikant heeft daar bijna 70.000 werknemers en boekte vorig jaar een omzet van ruim 15 miljard euro. Ook sponsort Hisense het Formule 1-team van Red Bull, waarvoor onder andere Max Verstappen rijdt. In 2018 sponsort het bedrijf het WK Voetbal.

Hisense in Nederland

Langzaam maar zeker lijkt Hisense daarmee zijn aanwezigheid op de Europese markt uit te bouwen. Het bedrijf verkoopt al mobiele telefoons in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en verschillende opkomende markten. Daar wordt vooral gefocust op goedkope Android-smartphones.

Zo is er de Hisense F23, uitgerust met een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het toestel heeft Android 7.0, maar beschikt over slechts een schamele quadcore-processor, 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte. Andere toestellen van Hisense lopen vaak op oudere versies van Android of zijn uitgerust met hooguit degelijke hardware. De adviesprijs maakt echter veel goed: die ligt doorgaans net op of onder de 100 euro.

Hoeveel de smartphones van Hisense in Nederland gaan kosten is nog onduidelijk, maar vermoedelijk richt het bedrijf zich ook hier op de budgetmarkt.

Chinese smartphones in Nederland

Met een lancering in Nederland treedt Hisense in de voetsporen van verschillende andere Chinese bedrijven in de afgelopen jaren. Het meest bekende voorbeeld is Huawei. Dat bedrijf was vijf jaar geleden nauwelijks bekend in Nederland, maar behoort nu na Apple en Samsung tot de populairste merken. Ook Alcatel en Lenovo hebben een Chinese achtergrond.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: ANP
Bron afbeelding: Flickr
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu