Hivision presenteert goedkoop Android-netbook

Wouter Nijsen
1 februari 2010, 22:54
1 min leestijd
Hivision presenteert goedkoop Android-netbook

Het is al langer bekend dat Android als besturingssysteem breder inzetbaar is dan alleen op smartphones. Er worden met regelmaat dan ook tablets, netbooks en e-reader concepten getoond met ons favoriete mobiele besturingssysteem. Het vreemde is echter dat we tot nu toe niet één van deze apparaten bij de locale computerwinkel tegenkomen. Het is te hopen dat de nieuwste creatie van Hivision niet tot de groep veelbelovende concepten gaan behoren.

Het betreft hier een Android-netbook met een Rockchip RK2808 600 MHz ARM926-processor, 128 MB SDRAM, een 7 Inch 800 —480 scherm, 720p video-playback, Wi-Fi, Ethernet, audio input/output en een gewicht van slechts 650 gram.

Lees verder na de advertentie.

De Hivision PWS700CA is al in 2008 aangekondigd en de fabrikant zegt nu hard op zoek te zijn naar distributeurs. Opvallend is dat de inkoopprijs onder de $100 zou komen te liggen, waardoor dit netbook dus ook een prettig lage verkoopprijs kan krijgen. Door die lage prijs zou de PWS700CA een geduchte concurrent voor de op Unix gebaseerde EeePC-reeks van Asus kunnen worden. En hoewel de netbook op zijn retour lijkt te zijn (fabrikanten klagen over flinterdunne marges en tablets zijn nu immers dé hype), is er vast en zeker een markt voor deze goedkope Android.

Via: ARMdevices

Categorie: Overige devices
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's