Hollowire start beta voor Open Gesture homescreenvervanger

Wouter Nijsen
27 juni 2009, 22:36
2 min leestijd
Hollowire start beta voor Open Gesture homescreenvervanger
opengesture

Voor Android zijn inmiddels diverse homescreenvervangers beschikbaar, elk met eigen plus- en minpunten. Eigenlijk hebben alle bestaande homescreenvervangers hetzelfde doel: het uitbreiden van het aantal homescreens, aangevuld met eigen iconen, widgets  en themes zodat je de screens helemaal naar je eigen inzicht kunt aanpassen. In de basis bewandelt Open Gesture dezelfde weg, namelijk het uitbreiden van het aantal homescreens. Ware het niet dat Hollowire een leuke feature heeft toegevoegd. En juist die zorgt ervoor dat Open Gesture zich in één klap losweekt van de rest van de homescreenvervangers.

De ontwikkelaars vonden het namelijk lastig om veelgebruikte applicaties binnen Android te starten en veelgebruikte contacten te bellen. Je kunt natuurlijk al je homescreens volzetten met snelkoppelingen naar deze programma’s en contacten, maar de oplossing van Open Gesture is toch wat netter.

Lees verder na de advertentie.

Het is met deze homescreenvervanger namelijk mogelijk een applicatie te starten of een contact te bellen door simpelweg een zelfgekozen symbool op je scherm te tekenen. Zo zou je bijvoorbeeld een horizontale streep kunnen koppelen aan je meest gebelde contact. Om dit contact daadwerkelijk te bellen volstaat het aantikken van het ‘handsymbool’ onderin je homescreen, gevolgd door een horizontale streep. Standaard heeft Open Gesture al een  symbool, namelijk verticaal van  beneden naar boven, voor het oproepen van de meest gebruikte instellingen.  Het is dan natuurlijk wel zaak een beetje voor de hand liggende symbolen te kiezen, om het jezelf niet te moeilijk te maken.

Zelf heb ik Open Gesture vandaag uitvoerig getest door o.a. een “M” voor de mail en een “W” voor de webbrowser te gebruiken en dat werkt behoorlijk goed. Natuurlijk is deze betaversie nog niet perfect. Zo is de hele applicatie wat traag met het terugkeren naar je homescreen en komt de beruchte Force Close helaas ook nog wel eens voorbij. Toch een leuke applicatie die het zeker waard is in de gaten te houden. Zodra de final-versie beschikbaar is zal er op PlanetAndroid een review te lezen zijn.

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's