Honda gaat samenwerken met Googles Waymo voor zelfrijdende auto’s
Lars Paymans

Google heeft haar zelfrijdende autoproject afgesplitst naar zusterbedrijf Waymo. Nu blijkt dat Honda Waymo wel een handje wil helpen om deze zelfrijdende auto’s een realiteit te maken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Honda Waymo samenwerking wordt besproken

In een bericht laat Honda weten dat ze interesse hebben in de techniek en sensoren die Waymo ontwikkelt. Deze zouden vervolgens verwerkt kunnen worden in toekomstige auto’s van het merk. Een andere mogelijkheid is dat Honda slechts een helpende hand biedt aan het onderzoek van Waymo.

honda waymo

Waymo en Honda zouden inmiddels al met elkaar in gesprek zijn over de inhoud van de samenwerking. In het verleden heeft Honda al toegezegd in 2020 zelfrijdende auto’s op de weg te willen laten rijden. Door de handen ineen te slaan met Waymo kan dit doel mogelijk gehaald worden.

Google werkt al lang aan het testen en ontwikkelen van een volledig zelfrijdende auto. Toch werd besloten om het autoproject onder te brengen bij Waymo, een nieuw bedrijf dat onder Googles moederbedrijf Alphabet te werk gaat. Tegelijkertijd hakte Google de knoop door: er zou geen volledig zelfgemaakte auto meer komen, in plaats daarvan zou er samenwerking gezocht worden met bestaande automerken en voorziet Waymo de techniek die nodig is.

Naast Honda doet ook Fiat mee met het testen van de Waymo-auto’s. Dit moet ervoor zorgen dat er in 2017 honderden busjes en auto’s over de weg gaan rijden om de zelfrijdende techniek te testen en verbeteren.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.