De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Honeycomb geport naar Wildfire, Magic en G1

Redactie
2 maart 2011, 16:30
1 min leestijd

Het is de nieuwste uitdaging voor ontwikkelaars: Honeycomb porten naar allerlei Android-telefoons. Een lid van XDA-developers slaagde er twee weken geleden in om een speciale Honeycomb-rom te installeren op een Google Nexus One. Ben1066, een ander lid van XDA, ging nog een stapje verder en maakte een Honeycomb-rom voor de HTC Wildfire, HTC Magic en T-Mobile G1. Echt bruikbaar is Honeyfire Alpha 2 nog niet, maar het is interessant om te zien dat er aan een rom van Android 3.0 voor deze low-end-toestellen wordt gewerkt.

Ben1066 laat weten dat alleen het touchscreen, de knoppen (behalve de Thuis-knop) en de netwerkverbinding werken. Sensoren, Wi-Fi, geluid en camera doen het allemaal nog niet.

Lees verder na de advertentie.

De website Android Community heeft de rom getest op een HTC Wildfire. Volgens redacteur Chris Burns is de rom op dit moment nog een hit-and-miss. Sommige applicaties functioneren niet, zoals de barcodescanner, terwijl andere apps goed werken. Burns meldt dat Angry Birds zelfs perfect draait!

Op de redactie van Android Planet hebben we helaas geen Wildfire, G1 of Magic liggen, dus we kunnen niet zelf testen of de rom goed werkt. Gezien de ervaringen van Burns en de omschrijving van Ben1066 raden we gebruikers aan om de rom niet te installeren voor alledaags gebruik. Ligt er echter een Wildfire, G1 of Magic ongebruikt in de la? Probeer de rom dan eens te installeren.

Bron: Android Community

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu