Honeycomb SDK beschikbaar

Redactie
23 februari 2011, 15:14
1 min leestijd

Enkele weken geleden bracht een speciale SDK-preview uit van Android 3.0. De SDK-preview is geschikt voor ontwikkelaars die willen bekijken hoe hun applicaties eruit zien op Honeycomb-tablets. Hoewel het mogelijk is om nieuwe apps te maken voor Android 3.0, kunnen deze nog niet in de Android Market gepubliceerd worden. Nu heeft Google een definitieve versie van de SDK uitgebracht, waarmee ontwikkelaars écht aan de slag kunnen. Verder bevat de SDK weinig nieuwe foefjes, dus als je al bezig was met het ontwikkelen van Honeycomb-applicaties dan zal er weinig veranderen. Wel is het mogelijk om XML-bronbestanden zonder al te veel moeite om te zetten naar APK of JAR-bestanden.

Wat is er eigenlijk allemaal mogelijk met de SDK? Waarom moeten ontwikkelaars deze versie binnenhalen?

Lees verder na de advertentie.

“¢ Je kunt je eigen applicaties testen. De meeste apps zullen prima werken, maar het is goed om te zien hoe je applicaties eruit zien op een groot scherm.
“¢ Houd niet alleen rekening met het grote scherm, maar ook met de positie van de knoppen en met de landschapmodus. Zorg ervoor dat de knoppen in jouw applicatie goed bereikbaar zijn wanneer iemand een tablet met twee handen vasthoudt. Zorg daarnaast dat de applicatie geschikt is voor gebruik in de landschapsmodus. De meeste mensen zullen een tablet immers horizontaal vasthouden.
“¢ Komt je applicatie met widgets? Kijk dan of de widgets goed worden weergegeven op het aangepaste homescreen van Honeycomb. Het is aanbevolen om de widgets af te stemmen op de stijl van andere widgets in Honeycomb. Met de duidelijke handleiding op de website van Android Developers moet dit geen probleem zijn voor de meeste ontwikkelaars.

Ga naar de website van Android Developers om de nieuwste Android SDK te downloaden en te installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu