De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei-topman: ‘Ons besturingssysteem is sneller en completer dan Android’

Michel van 't Klaphek
7 juli 2019, 13:58
2 min leestijd
Huawei-topman: ‘Ons besturingssysteem is sneller en completer dan Android’

Huawei werkt achter de schermen actief door aan HongMeng, haar eigen Android-alternatief. Dit besturingssysteem is niet alleen sneller dan dat van Google, maar ook een stuk uitgebreider.

Lees verder na de advertentie.

HongMeng sneller dan Android

Vorige week werd de Huawei-handelsblokkade opgeheven, maar dat weerhoudt de Chinese fabrikant er niet van om alsnog met een eigen besturingssysteem op de proppen te komen. Sterker nog, de ontwikkeling is in volle gang. Dat, en meer, geeft Huawei-oprichter Ren Zhengfei aan in een interview met het Franse tijdschrift LePoint.

De topman steekt van wal door te zeggen dat het Chinese bedrijf in de toekomst minder afhankelijk van Android wordt. Tegelijkertijd geeft Zhengfei aan dat hun eigen besturingssysteem, HongMeng, meer is dan alleen een Android-alternatief. De software zou namelijk ook werken op zelfrijdende auto’s en andere apparaten die met het internet zijn verbonden.

huawei p30 review

Volgens Zhengfei is HongMeng “waarschijnlijk” sneller dan Android. Ook iOS, het besturingssysteem van iPhones, heeft het nakijken. Een specifieke releasedatum van HongMeng laat de topman in het midden, maar het lijkt erop dat de software dit najaar in China uitkomt. Een Europese versie laat vermoedelijk langer op zich wachten.

Alhoewel Huawei dus zelfverzekerd is in haar eigen kunnen, blijft men voorzichtig. Zhengfei geeft aan dat het een hele klus wordt om app-ontwikkelaars over te halen om voor HongMeng te gaan ontwikkelen, en niet alleen voor Android en iOS. De topman ging verder niet in op specifieke tactieken om ontwikkelaars aan te trekken.

Huawei en Android

Het is allesbehalve stil rondom Huawei. De Chinese fabrikant werd enige tijd geleden op een zwarte lijst gezet door de Trump-regering, waardoor niet langer samengewerkt mocht worden met Google, eigenaar van Android. Inmiddels is deze blokkade opgeheven, maar de toekomst van de twee bedrijven is onzeker.

Er duiken namelijk steeds meer berichten op dat Huawei van plan is om Android in de toekomst de rug toe te keren. Ook zou het Chinese bedrijf interesse hebben in Aurora, een Russisch besturingssysteem gebaseerd op Android. Volg je het allemaal niet meer? Check dan onderstaand artikel voor een overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen in de Huawei-soap.

Lees: Huawei mag door: 11 vragen over updates, Trump en meer

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu