Huawei-submerk introduceert Honor 20 en 20 Pro met verbeterde camera’s

Thomas Haenen
21 mei 2019, 16:21
3 min leestijd
Huawei-submerk introduceert Honor 20 en 20 Pro met verbeterde camera’s

Honor brengt dit voorjaar twee nieuwe high-end smartphones uit in Nederland. De Honor 20 en 20 Pro hebben indrukwekkende camera’s die goed presteren in het donker.

Lees verder na de advertentie.

Honor 20 en 20 Pro officieel onthuld

Beide nieuwe smartphones zijn vanaf deze zomer te koop in Nederland. De Honor 20 heeft een adviesprijs van 499 euro, voor de Honor 20 Pro betaal je 599 euro. Qua design en specificaties zijn beide sterk vergelijkbaar met de Huawei P30 van hetzelfde moederbedrijf. Net als Huawei legt Honor de nadruk op de camera, al weet de Honor 20 zich met andere features te onderscheiden.

Omdat Honor onderdeel is van Huawei, is het onduidelijk hoe goed de smartphones worden ondersteund. Google moet door een beslissing van Amerika de banden met Huawei verbreken, waardoor het de fabrikant minder updates en geen apps kan verstrekken. Dat besluit gaat pas eind augustus in, maar voor nu is het nog onzeker of Huawei en Honor na die datum nog Android-ondersteuning kunnen bieden.

Honor 20: veel kracht voor minder geld

De Honor 20 is een uitgebreide, maar betaalbare smartphone. Het toestel kan qua kracht prima mee met de beste telefoons van dit moment. Aan de binnenkant zit bijvoorbeeld dezelfde Kirin 980-chip die ook in de Huawei P30 Pro gebruikt wordt. Bovendien heeft het toestel drie camera’s aan de achterzijde, waaronder een 48 megapixel-camera. De belangrijkste Honor 20-specificaties zijn als volgt:

  • 6,26 inch-scherm met resolutie van 2340 bij 1080 pixels
  • 48+16+8 megapixel-camera achterop, 32 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 9.0 (Pie) met MagicUI-interface
  • Kirin 980-chip met 6/8GB werkgeheugen
  • 128/256GB opslagruimte ingebouwd
  • 3750 mAh accu met 22,5 Watt-oplader; na een half uur voor 50 procent vol

Het lcd-scherm van de Honor 20 vult vrijwel de hele voorkant. Bovenin zit een klein gaatje voor de selfiecamera. De vingerafdrukscanner zit aan de zijkant van de behuizing.

Honor 20 Pro: de beste camera voor ‘s nachts

De Honor 20 Pro is het klapstuk. Deze telefoon heeft vier camera’s achterop, waarvan er eentje een Time of Flight-sensor is voor augmented reality-apps. De primaire camera van 48 megapixel past quad bayer-techniek toe om de foto’s samen te persen tot één scherpere foto van 12 megapixel, net als op de Honor View 20.

Het is de eerste smartphone waarvan de camera een diafragma heeft van f/1.4. Met zo’n grotere lensopening kan de Honor 20 Pro in korte tijd veel licht opvangen, waardoor je zelfs in situaties met weinig licht nog scherpe, goed belichte foto’s schiet. Daarnaast heeft de 20 Pro een telefotolens en groothoeklens voor bredere foto’s.

De verdere hardware van de Pro is vergelijkbaar met zijn kleinere broer. Het toestel heeft een 6,26 inch-scherm met een full hd-resolutie. Bovenaan het beeld zit een kleine inkeping voor de selfiecamera. De Honor 20 Pro heeft ook een Kirin 980-chip, met 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

Wat is Honor?

Honor is in Nederland nog een vrij onbekende naam, maar het moederbedrijf zegt je waarschijnlijk wel wat. Het merk is namelijk onderdeel van Huawei. Waar Huawei zich richt op allerlei soorten consumenten, hoopt Honor vooral jongeren aan te spreken. In thuisland China is Honor inmiddels aardig groot en nu poogt men ook door te breken in het Westen.

De toestellen van de twee fabrikanten hebben vaak vergelijkbare hardware, maar voor een Honor-smartphone betaal je een paar tientjes minder. Zo zijn de Huawei P30 Lite en Honor 20 Lite nagenoeg identiek, maar betaal je voor die laatste vijftig euro minder. De smartphones van het submerk worden bijna alleen online aangeboden om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Lees meer over Honor

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 20
Honor 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu