De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Honor 20 Pro is volgende smartphone met periscopische zoomlens’

Thomas Haenen
30 april 2019, 11:58
2 min leestijd
‘Honor 20 Pro is volgende smartphone met periscopische zoomlens’

De Honor 20 Pro camera heeft net als de Huawei P30 Pro een periscopische zoomlens, zo blijkt uit een gelekte foto van het toestel. De smartphone wordt eind mei gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Honor 20 Pro-camera heeft optische zoom

Heel verrassend is het niet: Honor is een submerk van Huawei. Dat bedrijf bracht dit voorjaar de eerste smartphone uit met een periscopische zoomlens, de Huawei P30 Pro. De camera van de Honor 20 Pro lijkt gebaseerd op dezelfde technologie, zo suggereert een foto van het toestel die PlayfulDroid heeft gedeeld.

Honor 20 Pro camera

Op de foto zien we een zwarte Honor 20 Pro. De Android-smartphone heeft een kleine uitstulping linksboven voor drie cameralenzen. De bovenste zou dezelfde 5x optische zoomlens zijn uit de Huawei P30 Pro. Daarnaast is er een primaire camera met een onbekend aantal megapixels en een groothoeklens. Ook heeft het toestel een Time of Flight-sensor, die diepte meet en ingezet wordt bij portretfoto’s of augmented reality-apps.

Met een periscopische zoomlens kun je tot wel 10x inzoomen zonder kwaliteitsverlies in het beeld. Naast de Huawei P30 Pro is enkel de Oppo Reno met deze technologie uitgerust. Het absolute zoomrecord ligt vooralsnog bij Huawei: die fabrikant combineert optische en digitale zoom om in totaal 50x zoom aan te bieden in de camera-app. Vermoedelijk heeft de Honor 20 Pro die optie ook.

Verschil tussen Huawei en Honor

Waar moederbedrijf Huawei zoveel mogelijk consumenten wil aanspreken, richt Honor zich nadrukkelijk op jongere gebruikers. De smartphones van Honor zijn wat goedkoper dan Huawei-toestellen en hebben doorgaans een opvallender design. De hardware is echter grotendeels vergelijkbaar met Huawei’s smartphones. Daardoor is Honor ook een goede keuze voor koopjesjagers. Eerder dit jaar bracht het bedrijf al de Honor View 20 uit, een krachtige smartphone met een adviesprijs van slechts 499 euro.

Op 21 mei organiseert Honor een evenement in Londen. Daar presenteert het bedrijf waarschijnlijk niet alleen de Honor 20 Pro, maar ook de Honor 20 en 20 Lite. Alle drie de toestellen zijn naar verwachting vanaf juni in Nederland verkrijgbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app om op de hoogte te blijven!

Lees meer over Honor

Bron: PlayfulDroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 20 Lite
Honor 20 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu