Honor brengt 6C naar Nederland: instapmodel met Android 6.0

Honor breidt zijn assortiment vandaag verder uit met de 6C. Het nieuwe toestel is wat minder indrukwekkend dan we van het submerk van Huawei gewend zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Honor 6C officieel

De Honor 6C is vanaf eind april verkrijgbaar in Nederland en gaat 229 euro kosten. Het toestel wordt verkrijgbaar in het grijs, zilver en goud. Honor verkoopt de smartphones alleen via Vmall, de eigen webwinkel van moederbedrijf Huawei.

In het verleden bracht Honor enkele indrukwekkende budgetsmartphones uit. Vorig jaar verschenen bijvoorbeeld toestellen als de Honor 5C en de 5X, die voorzien waren van verschillende features die we zelden zien in deze prijsklasse, zoals een full hd-resolutie en een vingerafdrukscanner. Helaas lijkt het bedrijf met de Honor 6C juist weer een stapje terug te zetten.

Honor 6C officieel

Meer over de Honor 6C specificaties

Het scherm van de Honor 6C is 5 inch groot, maar heeft slechts een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dat terwijl alternatieven in deze prijsklasse, zoals de Moto G5, al wel een hogere full hd-resolutie hebben. Waarom Honor precies voor de lagere resolutie kiest is niet helemaal duidelijk.

Aan de achterkant zit een vingerafdrukscanner en een 13 megapixel-camera. Voorop is een 5 megapixel-camera te vinden. Huawei gebruikt een Snapdragon 435-chip, die bestaat uit acht cores. Daarvan zijn er vier geklokt op 1,4 GHz, en vier op 1,1 GHz. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig, 32GB opslagruimte en plek voor een microsd-geheugenkaart van maximaal 128GB.


Helaas loopt de Honor 6C nog op Android 6.0 Marshmallow, een anderhalf jaar oude versie van Android. Functies als de splitscreenmodus van Android 7.0 zijn daardoor niet op de 6C terug te vinden. De Honor 8 Pro, die ook vandaag gelanceerd wordt, is al wel direct van de nieuwe software voorzien.

Lees het laatste nieuws over Honor

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.