Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Honor 6X officieel: dubbele camera, grote accu en lage prijs

Thomas Haenen
18 oktober 2016, 13:37
2 min leestijd
Honor 6X officieel: dubbele camera, grote accu en lage prijs

Huawei heeft zojuist de Honor 6X officieel onthuld in China. De Android-smartphone biedt goede hardware en een groot scherm voor een relatief lage prijs.

Lees verder na de advertentie.

Honor 6X officieel

De Honor 6X is binnenkort al verkrijgbaar in China, het thuisland van Huawei. Vrijwel alle voorgaande Honor-smartphones verschenen later echter ook in Europa, dus de kans is groot dat de Honor 6X op termijn een Nederlandse release krijgt. Een precieze releasedatum is echter nog onbekend. Honor is een submerk van Huawei dat zich vooral richt op de online markt en dat inmiddels ook in Nederland aardig actief is.

Honor 6X officieel

Het toestel is de opvolger van de Honor 5X, die sinds dit voorjaar in Nederland verkrijgbaar is. Net als zijn voorganger beschikt de 6X over een 5,5 inch-scherm verpakt in een metalen behuizing. Nieuw is echter de toevoeging van een dubbele camera achterop. Een daarvan biedt 12 megapixel, de ander 2 megapixel. De tweede camera kun je gebruiken om depth-of-field-effecten en blur toe te voegen aan foto’s. Achterop zit ook nog een vingerafdrukscanner, voorop een 8 megapixel-camera voor selfies.

Ook de overige Honor 6X hardware is aardig indrukwekkend. Het toestel krijgt een door Huawei ontwikkelde Kirin 655-chip mee, met acht cores. Consumenten krijgen de keuze tussen twee varianten met respectievelijk 3 of 4GB werkgeheugen en 32 of 64GB opslagruimte. De accucapaciteit is meer dan prima met een capaciteit van 3340 mAh.

Teleurstellend is dat het toestel nog loopt op Android 6.0 Marshmallow, een inmiddels verouderde versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Het is onbekend of en wanneer de 6X een update naar Android 7.0 kan verwachten.

Honor 6X adviesprijs

In China is de Honor 6X al verkrijgbaar vanaf omgerekend zo’n 140 euro. Het duurdere model, met meer opslagruimte en werkgeheugen, wordt voor ongeveer 170 euro verkocht. Vermoedelijk wordt de smartphone wat prijziger als hij in Nederland verschijnt. De Honor 5X werd gelanceerd voor iets meer dan 200 euro en de 6X zal vermoedelijk rond datzelfde prijspunt zitten.

Lees het laatste nieuws over honor

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 5X 4g
Honor 5X 4g

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu