Honor 7 aangekondigd: metalen design en high-end specs
Wouter Nijsen

Huawei heeft dinsdag de Honor 7 aangekondigd. De smartphone beschikt over high-end specs en komt naar verwachting later dit jaar naar Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Honor 7 officieel aangekondigd

honor-7-2Honor, het dochtermerk van Huawei, bracht al eerder verschillende smartphones uit en komt vandaag met de Honor 7. Dit nieuwe toestel is – in tegenstelling tot zijn voorgangers – voorzien van een geheel metalen behuizing, die het toestel een luxere uitstraling geeft.

Ook wat specificaties betreft is de Honor 7 goed voorzien. Zo beschikt de smartphone over een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap is een Kirin 935-octacore-processor aanwezig, die verder wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen.

Het toestel komt beschikbaar in een 16GB- en 64GB-versie, maar biedt ook de mogelijkheid om  het geheugen  uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Foto`s maakt de Honor 7 met de 20 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. De smartphone beschikt daarnaast over een 3100 mAh-accu, vingerafdrukscanner, 4G-ondersteuning en draait uit de doos op Android 5.0 (Lollipop) met de EMUI 3.1-schil van Huawei.

Release en prijzen

De Honor 7 verschijnt in eerste instantie alleen in China, maar het is aannemelijk dat het toestel later dit jaar ook naar Nederland komt. Voorheen werden de Honor 6, Honor 6 Plus,  Honor 4X en Honor 3C en Honor Holly al in ons land uitgebracht.

De goedkoopste versie (16GB en zonder 4G) van de Honor 7 kost omgerekend 288 euro. De variant met 4G en dualsim-ondersteuning heeft een prijskaartje van circa 317 euro en de duurste versie kost een kleine 360 euro.

Het laatste nieuws over Honor

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.