Europese lancering Honor 90-serie vindt 6 juli plaats

Colin Baak
12 juni 2023, 15:02
2 min leestijd
Europese lancering Honor 90-serie vindt 6 juli plaats

We hoeven er niet al te lang meer op te wachten. De Honor 90-serie wordt op 6 juli officieel gepresenteerd in Europa. De fabrikant heeft uitnodigingen de deur uit gedaan voor een grootse onthulling in hartje Parijs.

Lees verder na de advertentie.

Honor 90: Europese lancering is op 6 juli

De Honor 90 en 90 Pro werden eind mei wereldkundig gemaakt, maar alleen in thuisland China. Wanneer en of we de toestellen ook zouden gaan zien in Europa was nog de vraag, tot nu. Honor heeft een groot evenement aangekondigd in Parijs.

Op 6 juli komen we alles te weten over welke Honor 90-smartphones hier verschijnen en wat de Europese adviesprijzen precies zijn. Al met al genoeg om naar uit te kijken en Android Planet doet uiteraard verslag van alle onthullingen.

Honor 90-aankondiging

Meer over de Honor 90-serie

Omdat de toestellen al eerder zijn gepresenteerd, weten we grotendeels wat we kunnen verwachten. Zo is de reguliere Honor 90 uitgerust met een kleurrijk amoled-scherm van 6,7 inch, dat soepel aanvoelt dankzij de hoge 120Hz-ververssnelheid. De krachtbron is de Snapdragon 7 Gen 1-chip, bijgestaan door een ruime hoeveelheid werkgeheugen. De smartphone is te verkrijgen in meerdere kleuren, alhoewel het afwachten is welke er hier op de markt komen.

De accu heeft een capaciteit van 5000 mAh en opladen gaat relatief rap met maximaal 66 Watt. Er is een enkele 50 megapixel-frontcamera aanwezig en op de achterkant vind je drie camera’s. De hoofdcamera schiet plaatjes van maximaal 200 megapixel. Ook een groothoeklens en dieptesensor zijn aanwezig. Het toestel draait op Android 13 met de eigen MagicOS-schil.

Dan is er ook nog de Honor 90 Pro, die twee frontcamera’s heeft waaronder een dieptesensor voor de perfecte portretfoto. De hoofdcamera op de achterzijde is hetzelfde als bij de normale Honor 90. Optisch zoomen is ook mogelijk dankzij een telelens en foto’s in een wijdere hoek maak je met de groothoeklens.

De accu van 5000 mAh laadt op met maximaal 90 Watt en dat gaat dus een stukje vlotter. Tot slot is er nog de snellere processor in het Pro-model. Deze Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip werd veelal gebruikt in de vlaggenschepen van vorig jaar en is nog krachtig genoeg.

Geen nieuwtje missen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief, download onze app of volg ons via Google Nieuws. Natuurlijk zijn we ook te vinden op de socials: Instagram, Facebook en Twitter.

Lees meer recent nieuws op Android Planet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 90
Honor 90

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu