De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Honor-toestellen krijgen een Android Oreo-update

Wouter Nijsen
24 januari 2018, 10:38
2 min leestijd
Deze Honor-toestellen krijgen een Android Oreo-update

Honor, het submerk van Huawei, geeft diverse toestellen een update naar Android 8.0 (Oreo). Veel high-end telefoons worden bijgewerkt naar Oreo en een nieuwe versie van de EMUI-skin. Check in dit artikel of jouw telefoon een update krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Honor Android Oreo-update

Huawei, het moederbedrijf van Honor, laat weten dat de meeste recente smartphones een update naar Android Oreo kunnen verwachten. Hoewel Honor op dit moment officieel geen smartphones meer in Nederland verkoopt, zijn veel van de toestellen wel in ons land verschenen. De meeste smartphones lanceerden met Android 7.0 (Nougat) en de EMUI-skin van Huawei en Honor. Hieronder zetten we op een rijtje welke smartphones een update krijgen.

Het is nog onduidelijk wanneer de Android Oreo-update precies beschikbaar komt. Opvallend is dat de Honor 6X niet in het lijstje staat, al kan het zijn dat de smartphone op een later moment alsnog wordt bijgewerkt.

→ Check het Android 8.0 update-overzicht om te zien of jouw toestel wordt bijgewerkt

Niet alle Honor-toestellen uit het rijtje hierboven zijn in Nederland uitgebracht. Eind september 2017 werd Vmall, de webwinkel van Huawei waar Honor-telefoons werden verkocht, gesloten in Nederland. Sindsdien zijn de smartphones niet meer in ons land te vinden, wel zijn ze nog in Duitsland en Frankrijk beschikbaar. Een woordvoerder van Honor liet in september wel aan Android Planet weten dat het submerk begin 2018 terugkeert op de Nederlandse markt.

Over Android 8.0 (Oreo)

Android 8.0 (Oreo) vindt langzaam zijn weg naar meer Android-toestellen, al duurt het nog lang voordat alle populaire toestellen zijn bijgewerkt. Uit de laatste distributiecijfers van Google blijkt dat Oreo op slechts 0,7 procent van alle toestellen staat. Android 6.0 (Marshmallow) is met 28,6 procent de populairste Android-versie van dit moment. Nougat is op 26,3 procent van alle toestellen geïnstalleerd.

Oreo brengt geen grote verbeteringen, maar is wel weer een stukje slimmer en sneller dan zijn voorganger. Nieuw zijn bijvoorbeeld de notificatiekanalen, waarmee je meer controle krijgt over de meldingen die je per app ontvangt. Daarnaast introduceert Android Oreo een picture-in-picture-modus, Google Play Protect en de Autofill-functie, die je gebruikersnamen en wachtwoorden onthoudt. Meer hierover lees je in de volledige Android Oreo review.

Het laatste nieuws over Android Oreo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu