Honor voorziet nieuwe smartphones twee jaar lang van snelle updates
Lars Paymans

Bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone is het altijd even de vraag hoe snel de fabrikant met belangrijke updates komt voor het toestel. Honor, het dochtermerk van Huawei, neemt deze twijfel nu uit de lucht met een belofte voor snelle updates.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Honor updates verzekerd voor 2 jaar

Taylor Wimberley van Huawei laat in een bericht op Google+ weten dat nieuwe Honor-smartphones het eerste jaar iedere drie maanden een update krijgen die een aantal nieuwe functies aan het toestel toevoegt. Na dit eerste jaar zullen er ook in het tweede jaar belangrijke beveiligingsupdates in hoog tempo worden uitgerold.

honor updates

Honor staat bekend om de relatief goedkope smartphones, maar daar kleeft ook een vervelend vooroordeel aan. In de regel krijgen de toestellen namelijk maar weinig tot geen ondersteuning op het gebied van updates. Ook als je een duurder Honor-toestel in huis haalt, wil dat nog niet zeggen dat je gegarandeerd bent van snelle updates.

Huawei is een mooi voorbeeld

Dit blijft nog steeds een van de grote punten van kritiek op Android, vergeleken met Apples iOS. Omdat Apple de iPhones en iPads zelf in de hand heeft, worden alle toestellen met gemak tot drie jaar lang voorzien van nieuwe iOS-versies, inclusief tussentijdse updates die de beveiliging updaten.

Smartphonemerken zouden dus een voorbeeld aan Huawei kunnen nemen door open te zijn over de periode waarin gebruikers updates kunnen verwachten. Fabrikanten als Samsung, HTC, Sony en LG updaten hun vlaggenschepen vaak redelijk snel, maar eigenaren van goedkopere telefoons moeten vaak veel langer wachten, of krijgen zelfs helemaal geen update.

Lees het laatste nieuws over Honor

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.