De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Honor V8 krijgt groot scherm en flinke accu’

Wouter Nijsen
25 april 2016, 17:12
1 min leestijd
‘Honor V8 krijgt groot scherm en flinke accu’

Vorige week dook de Honor V8, een nieuwe smartphone met een dubbele camera, opeens op. Nu zijn de vermeende specificaties gelekt, die duiden op een interessant toestel.

Lees verder na de advertentie.

`Dit zijn de Honor V8 specs`

De Honor V8 is naar verluidt geregistreerd bij de Chinese certificatieautoriteit TENAA, waarbij ook een tweetal foto`s zijn verschenen. De smartphone  beschikt waarschijnlijk over een design dat lijkt op dat van eerdere Honor- en Huawei toestellen. Op de achterkant is in het midden een ronde vingerafdrukscanner te zien, die wordt gebruikt om het toestel te ontgrendelen en beveiligen.

Honor V8 specs

Daarboven vinden we de dubbele camera, die – net als bij de Huawei P9 – in een aparte balk is geplaatst. De camera wordt bijgestaan door een led-flitser. De Honor V8 verschijnt waarschijnlijk in twee kleuren, terwijl er ook een verbeterde variant zou verschijnen met een snellere processor en meer opslag.

De specificaties van de Honor V8 zijn veelbelovend. De smartphone zou worden aangedreven door een 2,3GHz octacore-processor met 4GB RAM en 32GB aan interne opslagruimte. Wat vooral opvalt is het grote 5,7 inch-scherm, dat wel een resolutie van 1920 bij 1080 pixels heeft daarmee op papier minder scherp oogt dan andere grote smartphones. Het verschil tussen full-hd- en QHD-schermen is bij normaal gebruik echter nauwelijks te zien. Het formaat van het scherm is gelijk aan  dat van bijvoorbeeld de Nexus 6P.

Naast de dubbele 12 megapixel-camera is mogelijk ook een 8 megapixel-frontcamera aanwezig voor het maken van selfies. Ook heeft de Honor V8 waarschijnlijk een grote 3400 mAh-accu, Android 6.0 (Marshmallow), afmetingen van 157 bij 77,6 bij 7,8 millimeter en een gewicht van 170 gram.

Lees het laatste nieuws over Honor

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu