Waarom Honor-smartphones straks alleen via Vmall verkocht worden

Thomas Haenen
9 januari 2017, 15:22
2 min leestijd
Exclusief
Waarom Honor-smartphones straks alleen via Vmall verkocht worden

De smartphones van Honor, het submerk van Huawei, zullen in de toekomst alleen nog via de eigen Vmall-webwinkel verkocht worden. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

Honor Vmall

Vmall is vanaf dit jaar de enige plek in Nederland waar smartphones van Honor officieel verkocht worden, zo heeft de fabrikant ons laten weten. Het bedrijf heeft besloten te focussen op Vmall en geen verkoop via andere webwinkels, zoals Coolblue of Belsimpel, aan te bieden. Het besluit geldt alleen voor de Benelux. Buiten de Benelux worden de smartphones van Honor ook nog op andere plekken verkocht.

Volgens de fabrikant is het een “gewaagde en gedurfde” stap die past bij de strategie van Honor, dat ‘For The Brave’ als slogan heeft. Daarnaast zou gemak een belangrijke factor zijn. “We willen het allemaal zo eenvoudig mogelijk houden en daar hoort ook een eenvoudige distributiestrategie bij. Een eigen platform geeft ons ook meer flexibiliteit in het doen van aanbiedingen en vooral samenwerkingen met andere merken. Maar bovenal hopen we zo de Honor-consument beter te kunnen helpen,” aldus Dimitry Vleugel van Honor Nederland.

honor vmall

De webwinkel van Honor en Huawei is al geruime tijd beschikbaar in Nederland. Regelmatig worden smartphones van de twee bedrijven daar kort na de launch al met flinke korting aangeboden. Daarnaast zijn sommige uniekere smartphones van het bedrijf, zoals de Porsche Design-versie van de Huawei Mate 9, alleen via Vmall verkrijgbaar.

Op dit moment kun je alleen losse smartphones kopen bij Vmall. Honor zegt echter in gesprek te zijn met providers, en hoopt in de toekomst ook toestellen in combinatie met een abonnement te kunnen aanbieden.

Het nieuwe beleid van Honor betekent overigens niet dat de smartphones van het bedrijf per direct volledig verdwijnen bij andere webwinkels. Zo biedt onder andere Belsimpel de Honor 6X op dit moment aan als pre-order. Deze webwinkel importeert het toestel echter uit andere landen, waardoor toestellen vaak pas later op voorraad zijn.

Honor in Nederland

Honor is een dochtermerk van Huawei dat zich focust op de online markt. Waar Huawei mikt op een breed publiek en doorgaans iets hogere prijs heeft, probeert Honor vooral te concurreren op prijs-kwaliteit. Dat doet het bedrijf in ieder geval uitstekend. Onlangs kroonden we de Honor 5C nog tot onze favoriete budgetsmartphone van 2016. Ook de Honor 6X biedt indrukwekkende hardware voor een vrij lage prijs.

Honor is niet de eerste fabrikant die voornamelijk leunt op zijn eigen webwinkel. Zo worden de smartphones van OnePlus al sinds hun introductie alleen via de webwinkel van de fabrikant verkocht. Ook HTC lijkt een overstap te overwegen. De HTC 10 Evo, die het bedrijf in november introduceerde, wordt alleen online verkocht. Zelfs Google lijkt een voorkeur te hebben voor zijn eigen online winkel. De Google Pixel en andere recente producten van het bedrijf worden naast de Google Store slechts in een handjevol zaken aangeboden.

Lees het laatste nieuws over Honor

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 6X
Honor 6X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu