De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Fout in Android-woordenboek geeft Nederlandse woorden hoofdletter

Erwin Vogelaar
15 april 2016, 20:03
1 min leestijd
Fout in Android-woordenboek geeft Nederlandse woorden hoofdletter

Door een fout in het Nederlandse Android-woordenboek, krijgen veel woorden een hoofdletter terwijl ze geen hoofdletter horen te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Hoofdletters Android

Steeds meer Android-gebruikers maken melding van een bug in het Nederlandse woordenboek van Android. Vorige maand is het woordenboek geüpdatet en sindsdien krijgen normale woorden in het midden van een zin automatisch een hoofdletter, terwijl dit niet nodig is. Een zin als “Ik doe niets en ben stil”, wordt aangepast naar “Ik Doe niets en Ben stil”. Ook woorden als vanochtend, mega, super, verdraai, bond, eng, geef, lig, en verwijder krijgen onnodig een hoofdletter.

hoofdletters android

Er lijkt niet echt een verband tussen deze woorden te zitten. Ook worden er meldingen gemaakt van mensen met verschillende toestellen. Het probleem doet zich voor op oude en nieuwe smartphones, met verschillende toetsenborden zoals het Google Toetsenbord en Swype en verschillende versies van Android, van Lollipop tot Android N.

Merk je de hoofdletters zelf ook? Laat het vooral even weten in de reacties. Wil je helpen om het probleem onder de aandacht van Google te brengen? Dan hoef je enkel de bugreport op deze pagina een ster te geven. Google heeft zich al wel gemeld in de bugreport. Op 11 april is er aangegeven dat er onderzoek wordt gedaan naar het probleem. Als er echter meer sterren gegeven worden, dan zal het probleem hoger op de prioriteitenlijst van Google terecht komen, waardoor er mogelijk eerder een oplossing komt.

Bedankt voor het melden, Martijn Gijselaar!

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu