Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

SoundHound toont Google Now-concurrent

Wouter Nijsen
4 juni 2015, 16:37
1 min leestijd
SoundHound toont Google Now-concurrent

De makers achter de populaire muziek-app  SoundHound werken aan een slimme spraakassistent voor meerdere platformen. `Hound` moet op Android de concurrentie aangaan met Google Now en Cortana.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Hound van SoundHound

SoundHound, de bekende muziek-app voor mobiele apparaten, werkt aan een eigen slimme spraakassistent. Deze is voor zowel Android als iOS in ontwikkeling, maar momenteel alleen als  gesloten  bèta  voor Android beschikbaar. De dienst gaat Hound heten en moet op een soortgelijke manieren als Google Now, Microsofts Cortana en Siri op iOS. Dat betekent dat Hound werkt met je stem en je voorziet van relevante informatie en  acties uitvoert.

Gebruiken kunnen Hound inschakelen wanneer zij bijvoorbeeld informatie over  het weer zoeken, een berichtje willen verzenden of een routebeschrijving nodig hebben. Hound heeft visueel wat weg van Google Now, en is met `OK Hound` op een soortgelijke manieren door gebruikers te benaderen.

De spraakassistent kan daarnaast overweg met lastigere commando`s, wanneer je bijvoorbeeld veel verschillende informatie met één zin opvraagt. Uiteraard zit SoundHound in de app geimplementeerd, zodat je niet een apart app hoeft te gebruiken om muziek op te vragen.

Flinke concurrentie

Hound moet van goeden huize komen om straks serieus te concurreren met andere diensten. Google Now wordt immers door veel mensen gebruikt en krijgt met Android M veel nieuwe functies, waaronder Now on Tap. Daarnaast werd onlangs bekend dat Cortana, de spraakassistent van Microsoft, vanaf eind juni als losse app in Google Play te vinden is.

Hound is als gezegd momenteel als gesloten bèta beschikbaar voor Android, maar alleen voor gebruikers uit de VS. Of en wanneer hier verandering in komt, is nog onduidelijk.

Bron: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu