‘HP komt met Galaxy Note-achtige smartphone voor 200 dollar’
Redactie

hpHP zou met een Galaxy Note-achtige smartphone de Android-markt willen gaan veroveren. Dat blijkt uit de berichtgeving van 9To5Google, een website met Google- en Android-nieuws. Volgens diezelfde website zou de smartphone volgende week al worden gelanceerd. De prijs? Een mooie 200 dollar, wat omgerekend ongeveer 146 euro is.

Een prijs van 200 dollar is niet ondenkbaar. De Moto G, de ietwat kleine en zeer fijne smartphone van Motorola, heeft eenzelfde prijs met degelijke specs en wordt in Nederland voor rond de 200 euro verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HP smartphone: wat is er bekend?

Het toestel van HP zou een 5,5 inch-scherm krijgen, maar de resolutie is nog onbekend. Volgens verschillende bronnen zou de smartphone beduidend minder krachtige hardware krijgen de Samsung Galaxy Note 3, want het prijspunt van 200 dollar moet natuurlijk wel gewaarborgd blijven. Mogelijk heeft het scherm een 720p-resolutie, en het toestel verder 1GB aan werkgeheugen en een dualcore-processor.

Dat HP eigen toestellen wil produceren, waaronder smartphones, is geen geheim meer. Zo biedt HP al een reeks aan aantrekkelijk geprijsde Android-tablets (foto is van een HP Slate 7), een een goedkope Android-smartphone zou niet misstaan binnen het aanbod van HP.

via

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.