HP kondigt HP Photosmart eStation met Android-tablet aan

Redactie
20 september 2010, 21:02
1 min leestijd
HP kondigt HP Photosmart eStation met Android-tablet aan
hp photosmart estation

HP heeft vandaag een opzienbarend nieuw product aangekondigd: een printer met een bijbehorende Android-tablet. Het was al bekend dat HP een eigen Android-tablet wilde maken. Maar een losstaand product vinden ze blijkbaar nog een te grote stap. In plaats daarvan hebben ze de HP Photosmart eStation aangekondigd, een printer met een afneembare tablet.

Het gaat om een tablet met een 7 inch touchscreen, dat als je het losmaakt een volledig apparaat wordt. Er draait een variant van Android op, die op meerdere punten is geoptimaliseerd voor printtaken. HP heeft ook een koppeling gemaakt met Barnes & Noble voor het leveren van boeken. Maar of het betekent dat je dan ook on demand je eigen boeken, betwijfelen we.

Lees verder na de advertentie.

Met de tablet kun je internetten en andere taken doen, terwijl je op je afdrukken staat te wachten. De combinatie van printer en tablet kost $399. Daarvoor krijg je een printer die 30 pagina’s per minut in zwartwit of kleur kan afdrukken. Er zit een flatbed-scanner in waarmee je scans tot 1200 x 2400 dpi kunt maken. Draadloos verbinding maken doe je via Wi-Fi (802.11b/g/n). Dat is ook de manier waarop de tablet met de printer verbonden is. Het is nog onduidelijk of deze HP-printer snel in Nederland verkrijgbaar is.

HP zou ook nog van plan zijn om een tablet op basis van webOS uit te brengen, het besturingssysteem dat ze met de overname van Palm in handen kregen. Maar met deze combinatie van printer en tablet proberen ze alvast wat aanwezigheid in de markt te krijgen, zonder volledig voor een tablet te kiezen. Ook zouden ze nog bezig zijn met de HP Zeen, een touchscreen-tablet op basis van Android.

hp-photosmart-estation-tablet
Categorie: Tablets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's