‘HP overweegt Android als nieuw tabletbesturingssysteem’

Redactie
1 december 2011, 11:45
2 min leestijd
‘HP overweegt Android als nieuw tabletbesturingssysteem’
'HP overweegt Android als nieuw tabletbesturingssysteem'

Meg Whitman, de CEO van HP, heeft aangegeven dat het bedrijf tablets zal blijven maken, maar dat ze wellicht niet genoeg zal hebben aan één besturingssysteem om de concurrentie aan te kunnen gaan. Momenteel is HP eigenaar van webOS, maar de kans bestaat dat voor Android gekozen als het nieuwe belangrijkste besturingssysteem. HP brengt ook al printers op de markt die op Android draaien en voorzien zijn van Google Cloud Print. Whitman deed de uitspraak in de Franse krant Le Figaro waarbij ze ook te kennen gaf dat ze verwacht dat Apple HP volgend jaar voorbij zal streven als grootste computerfabrikant.

De topvrouw gaf eerder te kennen dat binnen enkele weken een beslissing moet worden genomen over wat er met webOS gaat gebeuren. De toekomst van zo’n 600 medewerkers hangt af van de beslissing van Whitman. Of webOS zal blijven bestaan is ook nog maar de vraag. HP kan er ook voor kiezen het besturingssysteem af te danken en vervangen door bijvoorbeeld Windows 8 dat niet alleen werkt op computers maar ook op tablets. Als HP voor Android kiest als haar hoofdsysteem voor tablets kan ze op korte termijn gemakkelijker de concurrentie aan met Samsung en Apple.

Lees verder na de advertentie.

Whitman is ook zeer te spreken over het succes van Apple en verwacht dat het bedrijf uit Cupertino HP volgend jaar zou inhalen als de grootste maker van computers als de iPad 3 uitkomt. Hierbij moet wel gezegd worden dat Whitman tablets ook rekent als computers, iets wat niet iedereen doet. In 2013 zou HP Apple van de troon af kunnen stoten omdat HP tijd nodig heeft om producten uit te brengen die de markt kunnen beïnvloeden. Ondanks het afstoten van de HP TouchPad met webOS doet HP het vooralsnog redelijk goed in de tabletmarkt, maar met de komst van de vele Android-tablets wordt het moeilijk om deze positie vast te houden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu