HP overweegt Android voor netbooks

hp mini 1000 vivienne tam edition netbookHewlett-Packard zinspeelt met het idee om Android te gebruiken in sommige netbooks, in plaats van Windows. HP is momenteel Android aan het testen op een mogelijke nieuwe netbook, zo schrijft de Wall Street Journal. De definitieve beslissing is nog niet genomen maar als het doorgaat zal het grote impact hebben: HP is ‘s werelds grootste pc-fabrikant. Microsoft CEO Steve Ballmer zei eind februari nog, dat Android een grote bedreiging voor Microsoft zou zijn. Ook ASUS denkt over netbooks met Android na en chipmaker Freescale is van plan om netbook-chips te ontwikkelen die voor Android geschikt zijn. Nog geen enkele pc-fabrikant heeft de knoop al definitief doorgehakt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Op dit moment is Windows XP het meestgebruikte besturingssysteem op netbooks. Vista wordt als te zwaar beschouwd. Toch zou Microsoft nog een klap toe kunnen brengen aan het oprukkende Android: Windows 7 krijgt een speciale versie, toegesneden op netbooks.

Via: Reuters

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.