De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

HP werkt aan 14 inch-laptop met Android

Gijs Ettes
28 april 2014, 10:04
1 min leestijd
HP werkt aan 14 inch-laptop met Android
HP Slatebook 14

HP zal op korte termijn zijn eerste Android-laptop uitbrengen: de Slatebook 14. Het apparaat, dat is voorzien van een 14 inch-scherm dat aanraakgevoelig is, lekte uit dankzij een verborgen video die Notebook Italia tegen het lijf liep op de website van HP. De Slatebook 14 draait niet op Chrome OS, maar op een versie van Android met Google-apps als Hangouts, Gmail, Play Music en Chrome. Daarnaast is de Play Store beschikbaar, alsmede apps van derde partijen zoals Kingsoft Office.

De laptop zelf zal sowieso in de kleurcombinatie zwart-geel verschijnen en heeft een dunne en lichte behuizing. Verder is de Slatebook 14 voorzien van een 1080p-scherm en een quadcore-processor (Tegra 4 of Tegra 1k). De Beats Audio-speakers moeten ervoor zorgen dat het apparaat goed geluid produceert. Aan de zijkant zijn drie usb-poorten te vinden en een sleuf voor een micro-sd-kaart.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijk beschikt het apparaat ook over een slot voor een simkaart, zodat je onderweg gebruik kunt maken van mobiel internet. Of en wanneer de Slatebook 14 verschijnt in Europa is nog niet bekend. Niettemin lijkt het erop dat HP de Android-laptop op korte termijn officieel zal presenteren.

Hieronder kun je de uitgelekte video van de HP Slatebook 14 bekijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu