De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HP Slatebook x2: Android-tablet en laptop in 1 vanaf deze week te koop

Redactie
19 augustus 2013, 11:49
1 min leestijd
HP Slatebook x2: Android-tablet en laptop in 1 vanaf deze week te koop
HP Slatebook x2

De HP Slatebook x2 is een nieuwe Android-convertible, een combinatie van een laptop en tablet, en vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland. De specificaties van de HP Slatebook x2 zijn best indrukwekkend. Het apparaat is voorzien van een 10,1 inch full-hd-scherm met een full hd-resolutie van 1920 bij 1200 pixels, een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor, 16GB ssd-schijf, 2GB aan werkgeheugen en Android 4.2 (Jelly Bean). Dat zijn specificaties om over naar huis te schrijven. De adviesprijs valt ons dan ook nog wel mee: je betaalt voor de Nederlandse versie van de HP Slatebook x2 539 euro.

Lees verder na de advertentie.

HP Slatebook x2 convertible: wat kun je ermee?

Maar wat kun je er nu eigenlijk met zo’n convertible? De HP Slatebook x2 kan, net als bij andere convertibles, van een laptop in een tablet ‘transformeren’ en andersom. Het scherm kan worden losgekoppeld van het toetsenbord waarna je óf alleen een tablet óf een gehele laptop hebt. Beide componenten zitten via een magneetsysteem aan elkaar bevestigd.

HP Slatebook x2

Een fijne eigenschap van de HP Slatebook x2 is dat in beide apparaten een accu zit waardoor de batterijduur van de convertible als laptop wordt verlengd. De accuduur van de twee batterijen zou ongeveer 15 uur zijn. Het apparaat weegt verder 1,4 kilo en is zo’n 2 centimeter dik. Ook is het opslaggeheugen met een microSD-kaart uitbreidbaar.

Daarnaast krijg je twee voor de prijs van één: een tablet om `s avonds mee op de bank te zitten (met al je bestanden en apps van de laptop intact) en een laptop om overdag mee te nemen en op te werken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu