‘HP smartphones worden nog deze maand onthuld’

Gijs Ettes
24 december 2013, 11:42
1 min leestijd
‘HP smartphones worden nog deze maand onthuld’
HP smartphones

Mogelijk worden nog deze maand enkele HP smartphones onthuld die draaien op het Android-besturingssysteem. Het zou gaan om grote, maar betaalbare telefoons met schermen van 6 en 7 inch. HP zou zich met de smartphones richten op opkomende markten als India, China en de Filipijnen. Geruchten gaan al langer dat HP de smartphonemarkt weer wil betreden, ondanks het debacle met HP Pre-telefoons in 2010 en 2011.

Behalve HP smartphones kunnen we op korte termijn ook een aantal tablets met Android en Windows 8 van het bedrijf verwachten. De meeste interessante hiervan is de Slate 7 Extreme, een aantrekkelijk geprijsde (199 dollar) Android-tablet met een Tegra 4-chip en een 7 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. In vergelijking met de Nexus 7 vallen de specificaties van de HP tablet echter wat tegen. Aanvankelijk zou het apparaat rond november verschijnen, maar van een officiële onthulling is nog geen sprake geweest.

Lees verder na de advertentie.

De stap van HP om zich mogelijk meer te gaan profileren op de mobiele markt is een logische. Het bedrijf haalt zijn omzet voornamelijk uit de verkoop van pc’s en laptops; een branche waar groei de laatste jaren ver is te zoeken.

Directeur Meg Whitman onderzoekt dan ook manieren om de teruglopende inkomsten van HP een halt toe te roepen. Of dat gaat lukken met HP smartphones en tablets valt nog te bezien, aangezien de mobiele markt steeds meer verzadigd raakt. Daarbij heeft Samsung het grootste gedeelte van de markt in handen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu