Placeholder

Android-port voor afgeprijsde HP TouchPad in de maakDe HP TouchPad is vroegtijdig aan z’n einde gekomen, maar de fans zijn het apparaat nog niet meteen vergeten. Het besturingssysteem WebOS zorgde er samen met de 1,2 GHz processor voor dat sommige acties erg snel uitgevoerd werden. Het laden van een webpagina ging bijvoorbeeld supersnel. Maar het starten van apps of het wisselen tussen draaiende apps verliep een stuk trager. Het vermoeden bestond dat de software niet helemaal geoptimaliseerd was voor de hardware. De eerste benchmarks van de HP TouchPad met Android bevestigen dat het beter kan. De HP TouchPad blijkt daarin supersnel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het HP TouchDroid-team was aanvankelijk ermee bezig, maar kreeg ruzie met CyanogenMod en besloot om ermee te stoppen. Bij CyanogenMod zijn ze echter verder gegaan om Android naar een HP TouchPad te porteren en dat blijkt redelijk succesvol. Bepaalde basisfuncties zoals Wi-Fi en het touchscreen werken gewoon. Audio-weergave en toegang tot de Android Market zijn nog wel problematisch. Kijken we echter naar de benchmarks, dan ziet het er goed uit:

Quadrant CPU
Samsung Galaxy Tab 10.1 (NVIDIA Tegra 2): 1674
Toshiba Thrive (NVIDIA Tegra 2): 1541
HP TouchPad: 2753

Linpack multi CPU
Samsung Galaxy Tab 10.1: 53.77 MFLOPS
Toshiba Thrive: 53.56 MFLOPS
HP TouchPad: 72 MFLOPS

Linpack single CPU
Samsung Galaxy Tab 10.1: 30.98 MFLOPS
Toshiba Thrive: 30.2 MFLOPS
HP TouchPad: 42 MFLOPS

benchmark-touchpad

Wel is het zo dat de benchmarks bij de apparaten van Samsung en Toshiba zonder tweaks en overclock-operaties zijn uitgevoerd. Toestellen met een Tegra 2-processor zijn met tweaks nog wel tot betere prestaties te brengen dan wat er in dit lijstje staat. Duidelijk is wel dat de HP TouchPad het als Android-tablet niet slecht zou doen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.