Zo ziet Android 7.0 Nougat op de HTC 10 er uit

HTC 10-bezitters kunnen binnen enkele weken aan de slag met Android 7.0 Nougat. Screenshots bieden een eerste blik op de aanpassingen die de fabrikant gaat maken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC 10 Android 7.0-screenshots

De HTC 10 zat al redelijk dicht bij het uiterlijk van stock Android, en dat wordt ook met de volgende grote update behouden. De eerste afbeeldingen van de nieuwe software werden vannacht online gezet door LlabTooFeR, een doorgaans betrouwbare HTC-insider.

Op de screenshots zijn onder andere de vernieuwde notificaties van Android 7.0 Nougat te zien. Binnenkomende berichten worden in kaarten verzameld, die makkelijk uitgeklapt of weggeveegd kunnen worden. Zo kunnen meerdere berichten van één app toch nog relatief compact weergegeven worden.

Ook de splitscreenmodus is duidelijk te zien op de screenshots. Met langere een druk op de vensterknop rechtsonder is het mogelijk om twee apps tegelijk in beeld te tonen. Zo kun je WhatsApp gebruiken terwijl de browser geopend is, of in Google Maps een locatie opzoeken terwijl een YouTube-video afspeelt.

In de screenshots zijn ook nog enkele herkenbare aspecten van het HTC-design terug te vinden. Zo zijn er verwijzingen naar HTC Connect, verschillende screensavers die door het bedrijf worden meegeleverd en het stijvolle lockscreen met prominente klok en weerwidget.

HTC 10 Android 7.0-update releasedatum

HTC maakte onlangs bekend dat de HTC 10-update naar Android 7.0 Nougat vanaf eind november of begin december wereldwijd uitgerold wordt. Wanneer de nieuwe software in Nederland beschikbaar is, is nog onbekend. Mocht de fabrikant zijn eigen deadline halen, dan behoren de Taiwanezen tot de eerste bedrijven die een Android 7.0-update uitrollen. Grote concurrenten als Samsung en LG verwachten pas eind december of begin volgend jaar de update aan te kunnen bieden.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0 update

Lees het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.