‘HTC 10 heeft gedeelde beste smartphonecamera op de markt’

Erwin Vogelaar
12 april 2016, 19:24
1 min leestijd
‘HTC 10 heeft gedeelde beste smartphonecamera op de markt’

Is de camera van de HTC 10 zo goed als HTC voor de aankondiging beloofde? Kenners  bevestigen dat de camera net zo goed is als die van de Galaxy S7 Edge.

Lees verder na de advertentie.

HTC 10 camera

Vlak voor de officiële onthulling van de HTC 10 liet HTC via reclamefilmpjes nog weten dat het toestel de allerbeste smartphonecamera heeft. Dat is nogal een gedurfde uitspraak, maar het lijkt erop dat het niet ongefundeerd was. Website DxOMark heeft het toestel uitgebreid getest en is tot de conclusie gekomen dat de HTC 10 inderdaad de beste smartphonecamera op de markt heeft. Alhoewel, het toestel moet de eerste plek wel delen.

htc 10 camera

De HTC 10-camera krijgt van DxOMark een score van 88 en dat is net zo hoog als de camera in de Samsung Galaxy S7 Edge, dat eerder uitgeroepen werd tot de allerbeste smartphonecamera. Ook in onze review van dat toestel viel de camera zeer positief op. Dat de camera in de HTC 10 net zo goed scoort zegt dus een hoop over de kwaliteit. Bij het nemen van een foto valt vooral op hoe het detail in alle situaties  wordt behouden en hoe goed de autofocus werkt. Jammer is dat de scherpte van de foto’s iets afneemt in de hoeken. Voor het maken van video biedt de camera goede stabilisatie en kleuren, maar ook wat achterblijvende beweging tijdens het lopen.

Een goede camera voor de HTC 10 is een flinke vooruitgang vergeleken met het vorige toestel, de HTC One M9. Die smartphone had een matige camera, vergeleken met andere toptoestellen op de markt. De One  M9 kreeg vorig jaar mei een score van 69 van DxOMark. Naast een goede camera belooft HTC ook dat zijn nieuwe vlaggenschip uitstekende audiokwaliteit en accuduur biedt.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: DxOMark
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu