De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC Bolt krijgt Europese release als de HTC 10 Evo’

Thomas Haenen
24 oktober 2016, 9:11
1 min leestijd
‘HTC Bolt krijgt Europese release als de HTC 10 Evo’

De HTC Bolt, die waarschijnlijk binnenkort aangekondigd wordt, krijgt ook een Europese release. Bronnen beweren dat het toestel hier als de HTC 10 Evo wordt uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

‘HTC 10 Evo komt ook naar Europa’

De laatste weken zijn er al verschillende geruchten rond de HTC Bolt opgedoken. Het toestel wordt naar alle waarschijnlijkheid nog deze maand uitgebracht bij de Amerikaanse provider Sprint. Ook een Europese release staat echter op de planning, zo claimt de doorgaans betrouwbare techinsider Evan Blass op Twitter. Volgens Blass zal de Bolt wereldwijd worden uitgebracht als de HTC 10 Evo.

Het toestel beschikt waarschijnlijk over een 5,5 inch-scherm met een nog onbekende resolutie, van waarschijnlijk 1920 bij 1080 pixels. De processor is een Snapdragon 810, een chip van Qualcomm die we vorig jaar in veel vlaggenschepen zagen. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en 64GB opslagruimte.

HTC 10 Evo

Achterop de HTC Bolt zit een 18 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera voor selfies. Het toestel loopt op Android 7.0 en is daarmee HTC’s eerste smartphone met Nougat.

Ook claimen sommige bronnen dat de Bolt geen ruimte voor een koptelefoonaansluiting heeft. HTC zou Apple’s voorbeeld volgen en de 3,5mm-aansluiting volledig schrappen. Of het mogelijk wordt om koptelefoons aan te sluiten via de usb-poort is nog onbekend.

HTC 10 Evo releasedatum

Het is nog onduidelijk wanneer de HTC 10 Bolt of Evo precies in andere landen gelanceerd wordt. Vermoedelijk gebeurt dat nog vóór het einde van het jaar. Het bedrijf introduceerde onlangs al de HTC Desire 10 Lifestyle, die hier inmiddels te koop is. Ook een adviesprijs voor de Bolt is nog onbekend, maar gezien de specificaties en HTC’s eerdere smartphones verwachten we dat deze zo rond de 450 tot 550 euro zal liggen.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10 Evo
HTC 10 Evo

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu