HTC 10 Evo officieel: waterbestendige variant met Android 7.0

Thomas Haenen
22 november 2016, 10:22
2 min leestijd
HTC 10 Evo officieel: waterbestendige variant met Android 7.0

HTC heeft de HTC 10 Evo officieel aangekondigd. Het is de Europese variant van de HTC Bolt, voorzien van een waterdichte metalen behuizing en de nieuwste versie van Android.

Lees verder na de advertentie.

HTC 10 Evo officieel

De HTC 10 Evo is vanaf volgende maand verkrijgbaar in verschillende Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Het is nog onbekend of en wanneer de smartphone naar Nederland komt. Android Planet heeft HTC Nederland om reactie gevraagd. De Evo is de Europese versie van de HTC Bolt, een toestel dat de fabrikant vorige week introduceerde in de Verenigde Staten. Beide varianten beschikken over dezelfde specificaties, maar een andere naam.

De uiterlijke gelijkenissen tussen de HTC 10 en HTC 10 Evo zijn groot. Beide smartphones beschikken over een vergelijkbare metalen behuizing. De verschillen in hardware zijn echter groter. Zo beschikt de Evo over een Snapdragon 810, een chip van Qualcomm die inmiddels bijna twee jaar oud is. De overige HTC 10 Evo specificaties vind je hieronder.

  • 5,5 inch-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels
  • 16 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 (Nougat) met HTC Sense-interface
  • Snapdragon 810-chip met acht cores, 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart

Waterdicht, zonder koptelefoonaansluiting

De HTC 10 Evo is, in tegenstelling tot zijn voorganger, spatwaterdicht. Om dat mogelijk te maken heeft de fabrikant echter de koptelefoonaansluiting moeten schrappen. Koptelefoons moeten worden aangesloten via de usb-c-poort, of draadloos gekoppeld aan het toestel.

Mooi meegenomen is dat het toestel al direct van Android 7.0 Nougat voorzien is. De Evo behoort daarmee tot de eerste smartphones die van de nieuwe versie van Android voorzien zijn. De gewone HTC 10 wordt volgens de fabrikant pas later dit jaar van Nougat voorzien.

De adviesprijs van de HTC 10 Evo zit zo tussen de 500 en 600 euro. Daarmee is het toestel aan de prijzige kant. Voor die prijs kun je ook al de Samsung Galaxy S7 of OnePlus 3T in huis halen, die beide voorzien zijn van betere specificaties. Ook de HTC 10 zelf, die over betere hardware beschikt, is inmiddels voordeliger.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10 Evo
HTC 10 Evo

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu