De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘HTC 10 krijgt OIS-frontcamera voor stabiele selfies’

Lars Paymans
8 april 2016, 10:08
2 min leestijd
‘HTC 10 krijgt OIS-frontcamera voor stabiele selfies’

In de regel zijn de frontcamera’s op smartphones altijd een stuk minder indrukwekkend dan de camera’s die achterop een telefoon zitten. De HTC 10 lijkt hier verandering in te willen brengen,  met een OIS-frontcamera om haarscherpe selfies te maken.

OIS staat voor Optical Image Stabilization, wat wil zeggen dat de foto’s minder snel wazig ogen, als je geen vaste handen hebt. Of de HTC 10 ook echt een OIS selfie-camera krijgt is echter  de vraag. Foto’s die met het nieuwe vlaggenschip geschoten werden doken op via het Twitter-account van @testingsmiles, maar werden een paar uur later snel weer verwijderd.

Lees verder na de advertentie.

HTC 10 OIS-frontcamera

Op de plaatjes is te zien dat de Twitteraar een smartphone en selfie stick gebruikt om haarscherpe selfies te schieten. Als je goed kijkt, kun je in de schaduw van de foto zelfs de contouren van de telefoon opmaken. Bovenin staat de naam HTC 10 groot in beeld, inclusief de datum 12 april; de dag waarop we het nieuwe vlaggenschip te zien krijgen.

HTC-10-OIS

In de tweets geeft @testingmiles aan dat de HTC 10 de eerste smartphone is met een OIS-selfiecamerat. We zouden er in ieder geval niet van opkijken als HTC inderdaad zo zwaar inzet op de frontcamera van de HTC 10. Het maken van selfies is al jaren enorm populair, wat bijvoorbeeld komt door een chat-app als Snapchat, dat nog steeds blijft groeien.

HTC 10 onthulling op 12 april

Door een smartphone met een (veel) betere selfiecamera aan te bieden, probeert HTC ongetwijfeld een nieuwe doelgroep aan te spreken. Volgens de laatste geruchten is de HTC 10 ook wat interne hardware betreft goed voorzien. Zo wordt gesproken over een Snapdragon 820-chip met 4GB en 32GB RAM. Het scherm meet 5,2 inch en heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waarmee het de eerste HTC-smartphone is met een QHD-resolutie.

Verder zou het vlaggenschip zijn voorzien van een 12 ultrapixel-camera, 3000 mAh-accu en Android 6.0 (Marshmallow). De release en prijs zijn nog onduidelijk, maar daar krijgen we aanstaande dinsdag waarschijnlijk meer over te horen.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Phone Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu