‘HTC 10 krijgt lcd 5-display en 3000 mAh-accu’
Redactie

Bekende lekker Evan Blass heeft nieuwe informatie over de HTC 10 naar buiten gebracht. HTC’s nieuwe vlaggenschip krijgt vermoedelijk een lcd 5-display en een 3000 mAh-accu.

HTC 10 render

htc 10 renderDat laat Blass weten via zijn Twitter-account @evleaks. Hij post ook een nieuwe HTC 10 render. Het bericht van Blass sluit aan bij de geruchten die tot dusver de ronde deden over de HTC 10.  Zo vermoeden we dat het vlaggenschip een 5,1 inch QHD-beeldscherm krijgt  met  een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels.

HTC stapt echter niet over op amoled, maar kiest voor een  lcd 5-display. Dat moet niettemin een betere beeldkwaliteit hebben dan de lcd 3 in de HTC One M9, maar traditiegetrouw ogen  lcd’s minder helder en contrastrijk.  Opvallend is de relatief lage accucapaciteit van 3000 mAh. De One M9 is voorzien van een nagenoeg even grote accu, maar heeft wel een 1080p-scherm dat minder stroom vreet.

De HTC 10 wordt  naar verwachting  uitgerust met een Snapdragon 820-chipset, ondersteund door 4GB aan werkgeheugen. HTC heeft daarnaast de camera van een upgrade voorzien.  De 12 megapixel-camera  heeft waarschijnlijk een  IMX377-sensor van Sony,  die we kennen van de  Nexus 6P. Wanneer de HTC 10 officieel wordt aangekondigd is nog onduidelijk, maar de verwachting is dat het bedrijf in april een evenement organiseert.

Lees het laatste nieuws over de HTC 10

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.