De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC 10 laat zich zien in gelekte renders en foto’s

Erwin Vogelaar
4 maart 2016, 18:21
2 min leestijd
HTC 10 laat zich zien in gelekte renders en foto’s

Net nadat we te horen hebben gekregen dat het nieuwe vlaggenschip van HTC waarschijnlijk de HTC 10 gaat heten, krijgen we eerste duidelijke afbeeldingen te zien.

Lees verder na de advertentie.

HTC 10 renders

Er lekt wat bij HTC vandaag, want details over het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf druppelen binnen. Eerder vandaag liet insider Evan Blass weten dat het toestel waarschijnlijk niet de HTC One M10 gaat heten, als opvolger van de HTC One M9, maar gewoonweg de HTC 10. Nu trakteert Blass ons op de eerste renders van het toestel. Deze renders van de HTC 10 zijn niet officieel gepubliceerd, maar gezien de juiste informatie die Blass eerder gelekt heeft is het aannemelijk dat het daadwerkelijk om renders van de HTC 10 gaat.

HTC 10 renders

Op de renders zien we een toestel dat duidelijk een opvolger is van de HTC One M9. De smartphone heeft dezelfde bolling aan de achterkant en lijnen in het design. De 3.5 mm-jack is naar de bovenkant verplaatst, op de plek waar in de HTC One M9 nog een infraroodsensor zit om het toestel als afstandsbediening te gebruiken. Ook nieuw is een fysieke knop aan de voorkant van het toestel, waar waarschijnlijk een vingerafdrukscanner in verwerkt zit.

Evan Blass is niet de enige met afbeeldingen, want @onleaks heeft foto’s van het toestel. Deze zijn wat wazig, maar geven wel aan dat bovenstaande renders waarschijnlijk echt zijn. Op de foto’s zien we namelijk exact dezelfde smartphone. Op de linker foto is duidelijk te zien hoe de fysieke home-knop de home-knop op het scherm vervangt, terwijl de terugknop en de knop waarmee je recent geopende apps kunt zien er naast zijn geplaatst. Volgens @onleaks heeft dit ‘prototype’ een 5,15 inch QHD-scherm, met onder de kap een Snapdragon 820-processor met een Adreno 530 GPU en 4GB RAM geheugen. Daarnaast zou er een 12 megapixel-camera in het toestel zitten en een aansluiting voor usb-c.

htc 10 renders

HTC in 2016

Het wordt een druk jaar voor HTC in 2016. Naast dit nieuwe toestel, dat waarschijnlijk in april officieel onthuld gaat worden en vanaf mei te koop zal zijn, is de voorverkoop van de virtual reality-bril HTC Vive deze week gestart. Daarnaast zijn er hardnekkige geruchten dat HTC de nieuwe Nexus-toestellen voor Google gaat maken. Daarnaast wordt het vooral een belangrijk jaar voor HTC, omdat het niet heel goed gaat met het bedrijf. Deze nieuwe producten moeten dit jaar HTC redden.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu