Samsung Galaxy S23-serie: tot ā‚¬800 terug bij inruil!

‘Nieuwe HTC-smartphone gaat HTC 10 heten’

Gijs Ettes
4 maart 2016, 12:14
1 min leestijd
‘Nieuwe HTC-smartphone gaat HTC 10 heten’

In aanloop naar de lancering van zijn aankomende vlaggenschip is HTC een social media-campagne gestart met de hashtag #powerof10. Volgens insider Evan Blass gaat het nieuwe toestel HTC 10 heten.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de HTC 10

De goed ingevoerde Blass laat via zijn Twitter-account @evleaks weten dat HTC het One-voorvoegsel schrapt voor zijn aankomende vlaggenschip. Dat zou betekenen dat de opvolger van de  HTC One M9 de naam HTC 10 krijgt, een behoorlijke verschuiving voor de serie. Momenteel bestaat het portfolio van de Taiwanese telefoonmaker uit onder meer de HTC One M9/M8, HTC One A9 en diverse goedkopere Desire-toestellen als de Desire 825.

Naar verwachting wordt de HTC 10 – als het toestel zo gaat heten – voorzien van een 5,2 inch-QHD-scherm en high-end specificaties, waaronder een Snapdragon 820-chip met 4GB aan werkgeheugen. Van de 32GB aan opslagruimte moet circa 23GB beschikbaar zijn voor de gebruiker.

Ook de camera krijgt  een upgrade. Waar HTC de One M9 een 20 megapixel-camera gaf, zou het bedrijf de HTC 10  van een 12 ultrapixel-camera met laser autofocus voorzien. Ook dit is opmerkelijk, omdat HTC bij de One M9 bewust koos voor een `normale` camera, omdat de camerakwaliteit van zijn voorganger  te wensen overliet.

Wanneer het nieuwe vlaggenschip wordt aangekondigd, is nog niet bekend. Geruchten gaan dat HTC in april een evenement organiseert en de smartphone in mei uitbrengt.

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu