Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC 10-update biedt verbeterde beveiliging en pakt camera aan

Thomas Haenen
9 augustus 2016, 15:35
2 min leestijd
HTC 10-update biedt verbeterde beveiliging en pakt camera aan

Nederlandse bezitters van de HTC 10 kunnen aan de slag met een update die op dit moment uitrolt. Deze pakt onder andere de camera aan en biedt gedeeltelijke bescherming tegen de Quadrooter-bug in Android.

Lees verder na de advertentie.

HTC 10 update

De update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, wat betekent dat niet elke gebruiker direct aan de beurt is. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update klaarstaat voor jouw smartphone. Eventueel kun je zelf de beschikbaarheid controleren door bij de ‘Instellingen’ voor ‘Over toestel’ te kiezen en vervolgens ‘Software-update’ te selecteren.

De software heeft versienummer 1.90.401.5 en is zo’n 360MB groot. Het is aan te raden de HTC 10-update enkel te downloaden via een wifi-verbinding, zodat je niet per ongeluk je maandelijkse databundel verbruikt.

htc 10 review

HTC 10-gebruikers hoeven geen grote nieuwe features te verwachten na het installeren van de update. De changelog belooft een verbeterde performance van de camera, al is onduidelijk wat er precies aangepakt wordt. Ook zijn er verschillende kleine verbeteringen op de achtergrond.

Het toestel wordt bovendien voorzien van de Google-beveiligingsupdate van 1 juli 2016. Google heeft sindsdien nog twee andere beveiligingsupdates vrijgegeven, dus bezitters van de HTC 10 zijn nog niet volledig beschermd. Het onlangs ontdekte Quadrooter-lek wordt bijvoorbeeld maar deels gedicht door deze update.

Met het lek kunnen kwaadwillende gebruikers je toestel overnemen en inzicht krijgen in de persoonlijke gegevens op je Android. Het lek is afhankelijk van vier zwakheden in de drivers van Qualcomm-chips. Google heeft inmiddels drie van die zwakheden beschermd, maar de update beschermt slechts tegen ééntje.

Meer over de HTC 10

De HTC 10 is het laatste vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant. In onze HTC 10 review waren we eerder dit jaar positief gestemd over het toestel: “De camera maakt eindelijk goede foto’s en de vingerafdrukscanner en usb-c-poort zijn fijne en belangrijke toevoegingen. Ook zijn we erg positief over de software van de HTC 10, die door zijn eenvoud heerlijk aanvoelt.”

De 10 heeft een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Achterop zit een 12 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 820-chip met 4GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte en een accu met een capaciteit van 3000 mAh. De smartphone draait nu op Android 6.0, maar krijgt later dit jaar een update naar Android 7.0 Nougat.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu