‘Ook de verkoopcijfers van de HTC 10 stellen teleur’

Wouter Nijsen
5 juli 2016, 16:55
2 min leestijd
‘Ook de verkoopcijfers van de HTC 10 stellen teleur’

Gisteren schreven we over de tegenvallende verkoopcijfers van de LG G5, maar ook de HTC 10 zou het erg lastig hebben. Dat meldt althans  TrendForce.

Lees verder na de advertentie.

`HTC 10 verkoop stelt teleur`

Volgens het onderzoeksbureau verkoopt HTC dit jaar nog geen miljoen exemplaren van zijn vlaggenschip, dat door critici en gebruikers wel positiever werd ontvangen dan zijn voorganger, de HTC One M9. Ter vergelijking: concurrent Samsung zou vorige maand al ruim 25 miljoen exemplaren van de Galaxy S7 hebben verkocht, waarmee het toestel het enorm goed doet. TrendForce meldt dat ook de verkoopcijfers van de goedkopere HTC-toestellen tegenvallen.

Het gaat al jaren niet goed met het bedrijf  en de HTC 10 lijkt daar voorlopig geen verandering in te brengen. Daarom lijkt de hoop gevestigd op de Nexus-smartphones, die later dit jaar verschijnen en hoogstwaarschijnlijk door HTC worden ontwikkeld. Het zou gaan om een 5 inch-toestel dat de Nexus 5X moet opvolgen en een groter 5,5 inch-smartphone, waarvan onlangs enkele specificaties verschenen.

Meer over de HTC 10

In onze HTC 10 review waren we positief over het huidige vlaggenschip van HTC. Hoewel de smartphone op vrijwel alle fronten een flinke verbetering is ten opzichte van zijn voorganger, is hij helaas  opnieuw  vernieuwend. Met een adviesprijs van 749 euro is de HTC 10 bovendien nog ietsjes duurder zijn dan de Galaxy S7 en LG G5.

htc 10 review

De HTC 10 is voorzien van een 5,2 inch-scherm met een QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels) en een metalen behuizing met afgeschuinde randen. Laatstgenoemden zorgen ervoor dat de telefoon fraaier oogt en beter in de hand ligt. Onderhuids is een Snapdragon 820-chip, 4GB RAM, 32GB opslagruimte en 3000 mAh-accu aanwezig. Foto`s maakt de HTC 10 met de 12 megapixel-camera en 5 megapixel-frontcamera.  De smartphone draait nu op Android 6.0, maar krijgt later dit jaar een update naar Android 7.0 Nougat.

Overweeg je de telefoon  aan te schaffen, dan vind je hieronder de beste aanbiedingen voor een HTC 10 met abonnement.

HTC Desire 610

HTC Desire 610 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen HTC Desire 610 prijzen. Bekijk alle HTC smartphones.

Alle HTC smartphones met prijzen

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: TrendForce
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu