‘HTC maakt U12 Life niet zelf, draait niet op nieuwste Android-versie’

Wouter Nijsen
14 augustus 2018, 15:06
2 min leestijd
‘HTC maakt U12 Life niet zelf, draait niet op nieuwste Android-versie’

HTC zou van plan zijn een nieuw toestel uit te brengen, maar de productie hiervan uit handen te geven aan een andere fabrikant. Ook zijn verschillende specificaties gelekt, al is het opvallender dat de smartphone waarschijnlijk nog op een oude Android-versie draait.

Lees verder na de advertentie.

HTC U12 Life specs en release

De HTC-insider LlabTooFer meldt op Twitter dat de Taiwanese fabrikant de smartphone niet zelf maakt, maar een ander bedrijf verantwoordelijk maakt voor de productie ervan. Zo’n constructie is vergelijkbaar met de samenwerking die BlackBerry en het Chinese bedrijf TCL hebben. TCL bezit de licentie op BlackBerry-smartphones en bracht bijvoorbeeld de KeyOne en Key2 uit. Het is nog onduidelijk met HTC gaat samenwerken.

Nog opvallender is dat de HTC U12 Life, zoals het vermeende toestel zou heten, nog op Android 8.1 (Oreo) zou draaien, en niet het nieuwe Android Pie. De opvolger van de U11 Life is mogelijk een Android One-toestel, en deze telefoons zijn normaliter voorzien van de nieuwste versie. De HTC U11 Life werd vorig jaar wel met de nieuwste Android-versie (8.0 Oreo) uitgebracht. Dit duidt erop dat de U12 Life toch geen Android One-telefoon is, en dus veel minder updates krijgt.

Specificaties van de U12 Life

Verder zijn er verschillende specificaties van de HTC U12 Life gelekt. Het toestel zou voorzien zijn van een 6 inch-scherm (2160 bij 1080 pixels) met dunnere randen, maar geen notch. De smartphone wordt daarnaast aangedreven door een Snapdragon 636-chip, met 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Ook de camera wordt verbeterd en voorzien van twee cameralenzen (16 + 5 megapixel). Aan de voorkant bevindt zich vermoedelijk een 13 megapixel-frontcamera.

Belangrijker is dat de accu met 3600 mAh flink groter is dan die van de U11 Life (2600 mAh). De accuduur van dat toestel was één van de grotere minpunten, zoals je kunt lezen in de HTC U11 Life review.

Blijf op de hoogte van de HTC U12 Life (en al het andere nieuws) door de Android Planet-app te installeren, of je in te schrijven voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11 Life
HTC U11 Life

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu