Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC: ‘Wij brengen in 2017 veel minder nieuwe smartphones uit’

Thomas Haenen
13 januari 2017, 10:48
2 min leestijd
HTC: ‘Wij brengen in 2017 veel minder nieuwe smartphones uit’

HTC brengt komend jaar maar half zoveel smartphones uit als in 2016, zo heeft de fabrikant laten weten. De HTC 2017-smartphones moeten een exactere focus hebben om beter te concurreren.

Lees verder na de advertentie.

HTC 2017-smartphones

Er zullen in 2017 slechts zes tot zeven smartphones van HTC verschijnen, zo heeft Chialin Chang bevestigd in een interview met Engadget. Chang is het hoofd van HTC’s smartphonedivisie. Hij zegt dat het bedrijf nog maar half zoveel smartphones als vorig jaar gaat uitbrengen; toen verschenen er zo’n twaalf toestellen.

HTC hoopt dat het met een focus op een kleiner aantal toestellen beter kan concurreren. Elke smartphone die het bedrijf dit jaar uitbrengt moet beschikken over unieke features die deze telefoons moeten onderscheiden van de concurrentie.

HTC 2017-smartphones

Het bedrijf introduceerde gisteren de HTC U Ultra en U Play, twee Android-smartphones die vanaf maart verkrijgbaar zijn. De U Ultra is een vlaggenschip voorzien van twee schermen, waarbij het tweede scherm de ‘Sense Companion’ genoemd wordt. Deze biedt notificaties, snelkoppelingen naar je favoriete apps en integratie met andere diensten om nuttige tips en relevante informatie te tonen. Daarnaast is de U Ultra voorzien van geavanceerde stemherkenning.

In het interview geeft Chiang aan dat we komend jaar ook verschillende smartphones in de Desire-reeks kunnen verwachten. Dat zijn HTC’s budgetsmartphones die voor zo’n 150 tot 400 euro verkocht worden. Het bedrijf richt zich met deze reeks op de betaalbare markt in 2017, aldus Chiang.

Daarmee lijkt HTC’s line-up voor het komende jaar al aardig gevuld. Naast de twee toestellen uit de U-serie staan er immers ook al meerdere Desire-smartphones op de planning. Dat suggereert dat we geen directe opvolger voor de HTC 10 hoeven te verwachten. Nadat de interviewer vraagt of er een HTC 11 verschijnt in 2011, zegt Chiang dat er geen toestel met die naam op de planning staat. Daarmee houdt hij echter wel de deur open voor een nieuw vlaggenschip onder een andere naam.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U Play
HTC U Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu