‘Beelden onaangekondigde HTC A16 verschijnen online’

Wouter Nijsen
20 februari 2016, 10:33
1 min leestijd
‘Beelden onaangekondigde HTC A16 verschijnen online’

De smartphone-lekker Evan Blass (@evleaks) heeft beelden van een nog onaangekondigd HTC-toestel gepubliceerd. Het gaat om de ‘HTC A16’, die in ieder geval beschikt over een opvallend design.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de HTC A16 beelden

De beelden verschenen vanochtend op Twitter en laten de HTC A16 in volle glorie zien. Zo is duidelijk dat de smartphone in verschillende kleuren komt, waarbij sommige varianten zijn voorzien van een achterkant met sterretjes. Ook opvallend is de grote camera aan de achterzijde en het scherm dat wordt omhelst door grote bezels. Ook zien we dat de zwarte balk met daarin het HTC-logo weer aanwezig is.

HTC A16 beelden

De HTC A16 is mogelijk de tweede toestel uit de A-serie van HTC. Vorig jaar verscheen de HTC One A9, een vlot toestel dat werd bekritiseerd om zijn design, omdat het  teveel op de iPhone 6 zou lijken. Zoals je in onze review kunt lezen, maakt dat het toestel echter niet minder mooi. Ook is  de One A9 het eerste HTC-toestel dat standaard  van  Android 6.0 (Marshmallow)  is voorzien.

Meer over HTC

Verder moet  HTC dit jaar ook een nieuw vlaggenschip uitbrengen. De HTC One M10, zoals het toestel waarschijnlijk heet, zou in mei lanceren en wordt sowieso niet tijdens het Mobile World Congress onthuld. Volgens de laatste geruchten is de One M10 voorzien van een 5,1 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Daarnaast wordt gesproken over een Snapdragon 820-chip, 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Het toestel draait hoogstwaarschijnlijk op Android 6.0 en zou over een nieuwe 12 megapixel-camera beschikken. Laatstgenoemde zou (veel) mooiere foto`s moeten schieten dan zijn voorganger.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu