HTC Amerika ontslaat 20 procent van zijn medewerkers

Gijs Ettes
16 september 2013, 8:28
1 min leestijd
HTC Amerika ontslaat 20 procent van zijn medewerkers
HTC

Om het bedrijf te ‘stroomlijnen en te optimaliseren’ zijn er bij de Amerikaanse tak van HTC maar liefst 20 procent van de werknemers ontslagen. Om hoeveel mensen het precies gaat, is niet bekend.

In totaal werkten er ongeveer 150 mensen bij HTC Amerika. Dat zou dus betekenen dat er ongeveer 30 mensen ontslagen zijn. De ontslagen vielen op vrijdagmiddag, verspreid over verschillende departementen van de fabrikant.  

Lees verder na de advertentie.

HTC Amerika ontslaat medewerkers

HTC heeft al gereageerd op de ontslagen tegenover The Verge, al is die verklaring enigszins opmerkelijk te noemen. Zo meldt het bedrijf onder andere dat de ‘reductie in het werknemersaantal’ een besluitvaardige actie is om de organisatie te ‘stroomlijnen en te optimaliseren’.

In een door The Verge bemachtigde brief aan een van de ontslagen werknemers staat echter dat de resultaten van het bedrijf nog steeds niet zijn waar ze moeten zijn, en dat HTC de ontslagen medewerkers zo goed mogelijk wil bijstaan bij de zoektocht naar hun volgende baan.

Vlaggenschip HTC One had HTC weer op het juiste pad moeten brengen, maar dit is tot dusver niet gebeurd. De recensies waren erg te spreken over HTC’s nieuwste topmodel; de verkopen vielen desondanks tegen.

Bron: The Verge

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu