De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

HTC brengt vanaf deze maand Android Pie voor high-end smartphones uit

Wouter Nijsen
13 mei 2019, 10:44
1 min leestijd
HTC brengt vanaf deze maand Android Pie voor high-end smartphones uit

HTC gaat Android Pie uitbrengen voor de U11, U11 Plus en U12 Plus, maar gaf nooit duidelijk aan wanneer gebruikers de update konden verwachten. Daar komt nu verandering: de fabrikant laat weten dat eind deze maand de eerste update komt.

HTC’s Android 9.0-update komt snel

Via Twitter maakt HTC de planning voor de Android Pie-update bekend. Zoals je op de afbeelding hieronder ziet, wordt de HTC U11 als eerste bijgewerkt. Die update staat voor eind mei op de planning, terwijl de U11 Plus en meer recente U12 Plus iets langer moeten wachten.

De U11 Plus krijgt eind juni de upgrade naar Android 9.0, de U12 Plus medio juni. HTC noemt geen specifieke releasedata, maar we weten nu wel dat gebruikers van de telefoons niet heel lang meer hoeven te wachten.

htc android 9.0

HTC is behoorlijk laat met de Android 9.0-updates en werkte tot nu toe alleen de U11 Life bij, een Android One-toestel. Waar vrijwel alle fabrikanten hun high-end smartphones inmiddels hebben geüpdatet, heeft het Taiwanese bedrijf een flinke achterstand opgelopen. Dat is opvallend, want HTC hoorde een aantal jaren geleden juist bij de fabrikanten die het snelst waren met updaten. Ook opmerkelijk: de Desire 12s en U12 Life van vorig jaar krijgen de upgrade helemaal niet en blijven steken op Android Oreo.

Android Pie introduceert verschillende vernieuwingen, waaronder Digitaal Welzijn om je smartphonegebruik in kaart te brengen. Ook krijg je meer controle over notificaties en bevat Pie een nieuwe gebarenbediening. Ook kunnen HTC-gebruikers straks aan de slag met de Adaptive Brightness- en Adaptive Battery-feature, waarmee de accuduur van je toestel wordt verbeterd.

→ Heeft jouw smartphone al een Android Pie-update gekregen? Check dan het grote Android 9.0 update-overzicht!

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U11
HTC U11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu